26/03/2023 26/03/2023 Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25 Μαρτίου 2023, συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Τρεμπέλα – Γέροντα του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου του Ψαρά Αγίου Όρους, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής. Μετά την Αρτοκλασία ο π. Ευάγγελος μίλησε για την δράση των...
26 Μαρτίου, 2023 - 16:12
Τελευταία ενημέρωση: 26/03/2023 - 15:49

Ο Επίσκοπος Τολιάρας στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Τολιάρας στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής

Ο πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν, ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, 25 Μαρτίου 2023, συλλειτούργησε με τον Αρχιμανδρίτη π. Αρτέμιο Τρεμπέλα – Γέροντα του Ιερού Κελλίου Αγίου Νικολάου του Ψαρά Αγίου Όρους, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης Αττικής.

Μετά την Αρτοκλασία ο π. Ευάγγελος μίλησε για την δράση των Αγωνιστών της Επαναστάσεως, του 1821 και την πίστη που είχαν στον Ιησού Χριστό.

Συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον πυρπολητή Κωνσταντίνο Κανάρη, ο οποίος πήγαινε μέχρι το τέλος της ζωής του κάθε Κυριακή στην εκκλησία, ακόμα και όταν αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η αναφορά του, στον πρώτο Κυβερνήτη της Ελλάδος Ιωάννη Καποδίστρια, «..που δεν ήθελε η Ελλάδα να σύρεται από τις μεγάλες δυνάμεις της εποχής…» συνεπήρε το εκκλησίασμα!

Ο Ιωάννης Καποδίστριας μελετούσε την Αγία Γραφή και το Ψαλτήρι… επισήμανε μία Αδελφή της Ιεράς Μονής.

Στην συνέχεια παρατέθηκε γεύμα, στην τράπεζα της «φιλόξενης» Ιεράς Μονής, για τους προσκυνητές. Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ευλόγησε την τράπεζα, ευχήθηκε σε όλους, Χρόνια Πολλά και ιδιαιτέρως στον π. Ευάγγελο, για την ονομαστική του εορτή.

(Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων