23/04/2022 23/04/2022 Στην Ιερά Μονή Αστερίου, σε μια ήσυχη, κατάφυτη πλαγιά του Υμηττού, τελέσθηκε χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης και ο Επιτάφιος Θρήνος. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Μετοχιάρης της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, πλαισιούμενος από πατέρες που προσήλθαν στην Μονή. Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν...
23 Απριλίου, 2022 - 16:21
Τελευταία ενημέρωση: 23/04/2022 - 16:25

Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης και ο Επιτάφιος Θρήνος στην πλαγιά του Υμηττού

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης και ο Επιτάφιος Θρήνος στην πλαγιά του Υμηττού

Στην Ιερά Μονή Αστερίου, σε μια ήσυχη, κατάφυτη πλαγιά του Υμηττού, τελέσθηκε χθες, Μεγάλη Παρασκευή, ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης και ο Επιτάφιος Θρήνος. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Μετοχιάρης της Ι. Μονής Αρχιμανδρίτης π. Αλέξιος Γιαννιός, πλαισιούμενος από πατέρες που προσήλθαν στην Μονή.

Οι Ιερές Ακολουθίες τελέσθηκαν με τη συμμετοχή εκατοντάδων πιστών, οι οποίοι προσήλθαν από διάφορα μέρη της Αθήνας, για να προσκυνήσουν το Άχραντο Σώμα του Κυρίου επί του Επιταφίου, με επικεφαλής τις πολιτικές και δημοτικές αρχές της περιοχής.

Εν συνεχεία, λιτανεύθηκε ο Επιτάφιος και οι πιστοί σύμφωνα με την παράδοση πέρασαν κάτω από αυτόν για να λάβουν την ευλογία και κατέληξε η ακολουθία με το ”Άρατε Πύλας” που συμβολίζει την κάθοδο του Κυρίου στον Άδη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων