23/04/2022 23/04/2022 Με κατάνυξη πλήθη πιστών, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες και προσκύνησαν τον Επιτάφιο του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας. Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την παράδοση της Μονής και το...
23 Απριλίου, 2022 - 10:48

Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά

Με κατάνυξη πλήθη πιστών, τη Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου, συμμετείχαν στις ιερές ακολουθίες και προσκύνησαν τον Επιτάφιο του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού σε όλους τους Ιερούς Ναούς της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας κ. Γεώργιος το απόγευμα της Μεγάλης Παρασκευής, όπως κάθε χρόνο, σύμφωνα με την παράδοση της Μονής και το μοναστηριακό τυπικό χοροστάτησε στον Εσπερινό της Αποκαθήλωσης στην Ιερά Βυζαντινή Μονή του Οσίου Λουκά, με την συμμετοχή πολυπληθούς εκκλησιάσματος.

Κατόπιν, ο Σεβασμιώτατος χοροστάτησε στην Ακολουθία του Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Λεβαδείας. Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η περιφορά του Επιταφίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλεως, καθώς και η συνάντηση με τους Επιταφίους του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου και του Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στην κεντρική πλατεία Λεβαδείας. Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Καλή Ανάσταση με υγεία και δύναμη.

Το πρωί της Μεγάλης Παρασκευής ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την ακολουθία της Αποκαθήλωσης στον Ιερό Κοιμητηριακό Ναό του Αγίου Λαζάρου Λεβαδείας.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων