15/08/2023 15/08/2023 Με την παρουσία πλήθους πιστών και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και οι εκ των...
15 Αυγούστου, 2023 - 6:52
Τελευταία ενημέρωση: 15/08/2023 - 7:11

Ο εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου

Διαδώστε:
Ο εσπερινός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Βουλκάνου

Με την παρουσία πλήθους πιστών και χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου τελέσθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 14 Αυγούστου 2023, ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Ιστορική Ιερά Μονή Βουλκάνου, της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας.

Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Φίλιππος Χαμαργιάς και οι εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, Αρχιμανδρίτες Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος και Αλέξιος Σαραντόπουλος και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Προ του πέρατος του εσπερινού τελέσθηκε η λιτάνευση του Επιταφίου της και εψάλλησαν τα Εγκώμια της Θεοτόκου και εν συνεχεία η Αρτοκλασία στον αύλειο χώρο της Μονής.

Περατωθείσης της Ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στο πολυπληθές εκκλησίασμα και στους παρισταμένους εκπροσώπους των τοπικών αρχών, στον Δήμαρχο Μεσσήνης κ. Αθανασόπουλο και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου, η Υπεραγία Θεοτόκος να είναι σκέπη και προστάτιδα όλων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων