16/10/2021 16/10/2021 Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στο Ακρωτήρι Χανίων, στο μέρος όπου ο Όσιος έζησε τα τελευταία έτη της ζωής του και παρέδωσε το πνεύμα του. Τη φετινή πανήγυρη ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου...
16 Οκτωβρίου, 2021 - 14:32
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2021 - 19:40

Ο Ίμβρου Κύριλλος στην Πανήγυρη της Μονής Γουβερνέτου

Διαδώστε:
Ο Ίμβρου Κύριλλος στην Πανήγυρη της Μονής Γουβερνέτου

Εορτάστηκε και φέτος η μνήμη του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου στην ιστορική Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου, στο Ακρωτήρι Χανίων, στο μέρος όπου ο Όσιος έζησε τα τελευταία έτη της ζωής του και παρέδωσε το πνεύμα του.

Τη φετινή πανήγυρη ευλόγησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος, ως εκπρόσωπος της Α.Θ.Π. του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο οποίος προεξήρχε της πανηγυρικής Αγρυπνίας και της αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κατά την οποία τέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονία του εκ των αδελφών της Ιεράς Μονής, π. Ιακώβου, και χειροθέτησε σε ιεροψάλτη τον εξ Ίμβρου καταγόμενο κ. Δημοσθένη Ζορμπά, Υπαξιωματικό της Πολεμικής Αεροπορίας.

 

Στην αρχιερατική Θεία Λειτουργία (στις 7 Οκτωβρίου) έλαβαν επίσης μέρος ο Πανοσιολογιώτατος Καθηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αρσανίου, Αρχιμ. κ. Εφραίμ, ο Οικονόμος του Μετοχίου Αγ. Παύλου Γάλλου της Πατριαρχικής Μονής Αρκαδίου, Αρχιμ. κ. Άνθιμος, ο εκπρόσωπος της Πατριαρχικής Μονής Γωνιάς, Αρχιμ. κ. Θεολόγος, καθώς και πλήθος κληρικών από την Κρήτη. Παρέστη συμπροσευχόμενη η Γερόντισσα Θεοφόρα, Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Κορακιών Χανίων.

Στον πανηγυρικό Εσπερινό της Αγρυπνίας παρέστη συμπροσευχόμενος ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ. Δαμασκηνός, Καθηγούμενος της γειτονικής Πατριαρχικής Μονής Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων καθώς και αντιπροσωπεία από την Πατριαρχική Μονή Ζωοδόχου Πηγής-Χρυσοπηγής Χανίων.
Μετά το πέρας της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε η καθιερωμένη λιτανεία της θαυματουργού εικόνας του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου και των τιμίων λειψάνων του πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής και αναπέμφθηκε ειδική δέηση για την ανομβρία.

Στo πλαίσιo των εορτασμών προς τιμήν του Οσίου Ιωάννου ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου πραγματοποίησε το απόγευμα της Εορτής ομιλία αφιερωμένη στα 30 χρόνια Πατριαρχείας του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, καθώς και στην ιδιαίτερη πατρίδα του Παναγιωτάτου, την Ίμβρο, στον κατάμεστο εξωτερικό χώρο του Ιστορικού Καφέ «Κήπος», στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, στην οποία παρέστησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνός και Κισσάμου και Σελίνου κ.κ. Αμφιλόχιος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων