17/09/2022 17/09/2022 Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ διαλάμψασα φερώνυμη Ιερά Μονή στους Αρμένους Σητείας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον...
17 Σεπτεμβρίου, 2022 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/09/2022 - 15:18

Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Αρμένων Σητείας

Διαδώστε:
Ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας Σοφίας στην ομώνυμη Ιερά Μονή των Αρμένων Σητείας

Με ιδιαίτερη κατάνυξη τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Σοφίας και των τριών θυγατέρων της Πίστεως, Ελπίδος και Αγάπης, στην πανηγυρίζουσα πάλαι ποτέ διαλάμψασα φερώνυμη Ιερά Μονή στους Αρμένους Σητείας. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιεραπύτνης και Σητείας κ. Κύριλλος, ο οποίος ευλόγησε τους άρτους και κήρυξε επίκαιρα τον θείο λόγο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μαρτύριο των εορταζομένων Αγίων, στη γενναιότητα της πίστεως και στο αγωνιστικό φρόνημα που ενέπνευσε η Αγία Σοφία στις τρεις κόρες της. «Δεν δίστασε αυτή η γενναία και μεγαλόψυχη μάνα να προτρέψει και να παροτρύνει τα παιδιά της, τα σπάγχνα της να μαρτυρήσουν για τον αγαπημένο τους Χριστό. Και είχε το ψυχικό σθένος να παρακολουθήσει το φρικτό τους μαρτύριο και να περισυνελέξει τα τίμια λείψανά τους και να τα ενταφιάσει. Αυτό θα πει ανδρικό φρόνημα, αυτό θα πει δύναμη πίστεως και ψυχής από μία γυναίκα. Δεν ήταν όμως τυχαία.

Είχε τη σοφία του Θεού η Αγία Σοφία. Διέθετε μοναδική και βαθιά πίστη, ελπίδα και αγάπη στον Θεό. Ας προσπαθήσουμε και εμείς να καλλιεργήσουμε με τις πρεσβείες των εορταζομένων Αγίων τις αντίστοιχες χριστιανικές αρετές στη ζωή μας, την πίστη, την ελπίδα και την αγάπη.

Να πιστεύουμε πάντοτε στον Θεό και να μην αμφιβάλλουμε ότι Εκείνος είναι ο Δημιουργός και κτίστης των απάντων. Να ελπίζουμε συνεχώς ότι Εκείνος θα μας ενισχύει και θα μας καθοδηγεί, ο,τιδήποτε και αν μας συμβαίνει, χωρίς να αποκάμνομε και να απελπιζόμαστε. Και ας αγαπάμε τον Θεό και τον συνάνθρωπό μας καθαρά και τίμια, μιμούμενοι τον Θεάνθρωπο Κύριο Ιησού Χριστό, αλλά και τις τιμώμενες Αγίες», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Στην ακολουθία του Αρχιερατικού Εσπερινού έλαβαν μέρος ο Πανοσιολ. Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Αμβρόσιος Σκαρβέλης, οι Εφημέριοι Ενοριών Αγίας Τριάδος και Απιδίων Αιδεσ. πρωτ. Ιωάννης Φραγκιαδάκης και Αρμένων Οικονόμος Σπυρίδων Βασιλάκης, ενώ παρέστησαν αρκετοί ευσεβεις χριστιανοί της περιοχής, ανάμεσά τους ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Αρμένων κ. Ιωάννης Πορταράκης και ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Λασιθίου κ. Γιάννης Γουλιδάκης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων