31/12/2023 31/12/2023 Στην Ιστορική Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς, πλησίον της πόλεως της Καλαμάτας, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή προ των Φώτων. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος. Αυτόν τον ιστορικό και γεμάτο συμβολισμό τόπο,...
31 Δεκεμβρίου, 2023 - 14:14

Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην Ιστορική Μονή Βελανιδιάς

Διαδώστε:
Ο Μεσσηνίας Χρυσόστομος στην Ιστορική Μονή Βελανιδιάς

Στην Ιστορική Ιερά Μονή της Ζωοδόχου Πηγής Βελανιδιάς, πλησίον της πόλεως της Καλαμάτας, προέστη της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, την Κυριακή προ των Φώτων. Τον Σεβασμιώτατο πλαισίωσαν ο υπεύθυνος της Ιεράς Μονής και Αρχιερατικός Επίτροπος Καλαμάτας Αρχιμ. Χριστοφόρος Νταμάτης και ο Διάκονος Θεόφιλος Κυριάκος.

Αυτόν τον ιστορικό και γεμάτο συμβολισμό τόπο, αφού η Ιερά Μονή Βελανιδιάς, σύμφωνα με την παράδοση, είναι η Μονή της Μετανοίας του Ηρωϊκού Αρχιμανδρίτου Γρηγορίου Δικαίου – Παπαφλέσσα, αλλά και ο τόπος συγκέντρωσης των οπλαρχηγών πριν την έναρξη της Επανάστασης του 1821, επέλεξε ο Σεβασμιώτατος να τελέσει την τελευταία λειτουργία του έτους και να ευλογήσει με την παρουσία του το μεγάλο ανακαινιστικό έργο που επιτελείται.

Μετά το πέρας της θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο μεγάλο αυτό έργο και συνεχάρη τον π. Χριστοφόρο και τους εθελοντές που συμπαρίστανται σε αυτό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων