06/08/2019 06/08/2019 Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κερκύρας. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μάς πληροφορεί ότι στην πραγματικότητα επί του όρους Θαβώρ δεν γίνεται...
06 Αυγούστου, 2019 - 20:40
Τελευταία ενημέρωση: 06/08/2019 - 20:41

Ο Μητρ.Κερκύρας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κερκύρας

Διαδώστε:
Ο Μητρ.Κερκύρας στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κερκύρας

Την Τρίτη 6 Αυγούστου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κερκύρας, Παξών και Διαποντίων Νήσων κ. Νεκτάριος ιερούργησε στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παντοκράτορος Αγίου Αθανασίου Κερκύρας.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Στο κήρυγμά του ο Μητροπολίτης Κερκύρας επεσήμανε ότι ο Άγιος Γρηγόριος ο Παλαμάς μάς πληροφορεί ότι στην πραγματικότητα επί του όρους Θαβώρ δεν γίνεται μεταμόρφωση του Χριστού, αλλά μεταμορφώνονται τα μάτια των Μαθητών Του, τα οποία αποκαθαίρονται και έχουν την δυνατότητα πλέον να δουν τον Κύριο ως τέλειο Θεό και τέλειο άνθρωπο. Εκτός από τον Χριστό πάνω στο όρος Θαβώρ, κατά την ώρα της Μεταμορφώσεως, ο Πέτρος, ο Ιάκωβος και ο Ιωάννης βλέπουν ακόμη τον Μωυσή και τον Ηλία. Με τον τρόπο αυτό ο Κύριος αποδεικνύει επιπλέον ότι ο Ίδιος κυριεύει τόσο την ζωή, όσο και τον θάνατο. Ο θάνατος με την σειρά του μεταφράζεται ως ζωή της αιωνιότητος για όσους παίρνουν την απόφαση να ακολουθήσουν τον Ιησού Χριστό και να αγωνιστούν πνευματικά.

Επιπλέον ο Σεβασμιώτατος ανέφερε τρεις λόγους  για τους οποίους ο Κύριος μεταμορφώθηκε. Ο πρώτος λόγος είναι για να δείξει όλη την Θεϊκή Του δόξα στους Μαθητές Του πριν το εκούσιο Πάθος Του. Ο δεύτερος είναι διότι ο Ιησούς Χριστός θέλησε με την Μεταμόρφωσή Του  να δείξει την δόξα και της ανθρώπινης φύσεως, την οποία και είχε ενδυθεί. Και ο τρίτος λόγος έχει να κάνει με την φωνή του Ουρανίου Πατρός Του που ακούστηκε λέγοντας : “ οὗτός ἐστιν ὁ υἱός μου ὁ ἀγαπητός, ἐν ᾧ εὐδόκησα· αὐτοῦ ἀκούετε”. Την στιγμή αυτή φανερώνεται η Αγία Τριάδα. Ο Ουράνιος Πατέρας προτρέπει τους Μαθητές και κατ’επέκτασιν εμάς να υπακούμε τον Κύριο και να τηρούμε απαρεγκλίτως το Θείο θέλημά Του. Η υπακοή μας αυτή θα ανοίξει τους κρουνούς της Θείας Χάριτος και θα μας εισαγάγει στην Βασιλεία των Ουρανών.

Κλείνοντας ο κ. Νεκτάριος ευχήθηκε στην Γερόντισσα, στις αδελφές της Μονής, αλλά και σε όλους τους προσκυνητές η Αγία νεφέλη και το Θαβώριο – Άκτιστο Φως να σκεπάζουν και να ευλογούν την ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων