08/02/2021 08/02/2021 Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, ο Ιεροδιάκονος π. Ευφημιανός Παρασκευόπουλος και ο Αρχιδιάκονος της...
08 Φεβρουαρίου, 2021 - 14:10
Τελευταία ενημέρωση: 08/02/2021 - 13:58

Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλίου Λουτρακίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως στην Ι.Μ. Προφήτου Ηλίου Λουτρακίου

Τη Θεία Λειτουργία τέλεσε χθες Κυριακή, 7 Φεβρουαρίου 2021, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιος στην Ι. Μονή Προφήτου Ηλιού Λουτρακίου. Στην Θ. Λειτουργία παρέστη συμπροσευχόμενος ο Σεβ. Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, ενώ συμμετείχαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, ο Αιδεσ. Πρωτ/ρος π. Δημήτριος Φουρλεμάδης, ο Ιεροδιάκονος π. Ευφημιανός Παρασκευόπουλος και ο Αρχιδιάκονος της Ι. Μητροπόλεως Κορίνθου, π. Δαμασκηνός Γεννηματάς.

Περί το τέλος της Θ. Λειτουργίας, τον Θείο λόγο κήρυξε ο άγιος Αδριανουπόλεως, ο οποίος αρχικά ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονύσιο για την ιδιαίτερη ευλογία να λειτουργήσει σε αυτό τον ευλογημένο τόπο, του Προφήτου Ηλιού, στην συνέχεια αναφέρθηκε στην Ευαγγελική περικοπή «των ταλάντων», τονίζοντας ότι ο Θεός δίδει στους ανθρώπους τάλαντα, ανάλογα με τις δυνατότητες του κάθε ενός ξεχωριστά και αυτοί ανταποδοτικώς οφείλουν να εργάζονται με τάσεις αυξητικές, όχι για τον ατομικό, πνευματικό και άλλο πλουτισμό τους αλλά προς δόξαν Θεού.

Στην σύντομη αντιφώνησή του ο σεπτός Ποιμενάρχης της Κορίνθου ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αδριανουπόλεως κ. Αμφιλόχιο για την ευλογητή και ιεροπρεπή παρουσία του στην Ι. Μητρόπολή του και αναφέρθηκε στην εκ των νεανικών τους χρόνων γνωριμία, ευχόμενος ο Θεός να τον χαριτώνει και να του προσφέρει μακρά, γόνιμη και ευλογημένη Αρχιερατεία αλλά και δυνατότητα, κατά τα πολλά τάλαντά του, ώστε να εργάζεται για τις καλές σχέσεις της Μεγάλης του Χριστού Εκκλησίας, της Οποίας είναι μόνιμος Αντιπρόσωπος στην Ελλάδα και της Εκκλησίας της Ελλάδος και των Ηγητόρων Αυτών του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου και του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου Β΄.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων