28/09/2021 28/09/2021 Με ιδιαίτερη τιμή εορτάστηκε η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου σε ομώνυμη μονή στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αετοχώρι παρευρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε στις πανηγυρικές λατρευτικές Συνάξεις. Πρόκειται για μία εκ των τριών πανηγύρεων της Ιεράς Μονής,...
28 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:26
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2021 - 14:32

Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στη Μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αετοχώρι

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως στη Μονή του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αετοχώρι

Με ιδιαίτερη τιμή εορτάστηκε η μνήμη της Μεταστάσεως του Αγίου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου σε ομώνυμη μονή στην Μητρόπολη Αλεξανδρουπόλεως. Στην ανδρώα Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου Θεολόγου στο Αετοχώρι παρευρέθηκε ο Σεβ. Μητροπολίτης κ. Άνθιμος, όπου χοροστάτησε και ιερούργησε στις πανηγυρικές λατρευτικές Συνάξεις.

Πρόκειται για μία εκ των τριών πανηγύρεων της Ιεράς Μονής, καθώς εορτάζει στις 8 Μαΐου, στη μνήμη του Αγίου Ιωάννου και την Κυριακή των Αγίων Πάντων, στη μνήμη Πάντων των Θρακών Αγίων στο ομώνυμο Ναό που βρίσκεται εντός του περιβόλου της Μονής.

Το απόγευμα του Σαββάτου τελέσθηκε στο Καθολικό της Ιεράς Μονής ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ. Ανθίμου και με τη συμμετοχή των ιερομονάχων που είναι εγγεγραμμένοι στην Ιερά Μονή.

Το πρωί της Κυριακής τελέσθηκε ο Πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από τον Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων