09/03/2023 09/03/2023 Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, Β΄ Εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου και τον διάκονο π. Νικόδημο Μαλαματένιο. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο...
09 Μαρτίου, 2023 - 12:48
Τελευταία ενημέρωση: 09/03/2023 - 12:57

Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως

Την Τετάρτη 8 Μαρτίου 2023, Β΄ Εβδομάδα της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας τέλεσε την Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων στην Ιερά Μονή Αγίου Παντελεήμονος Πετρουπόλεως, με συλλειτουργούς τον Πρωτοσύγκελλο της Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη Νικόδημο Αθανασίου και τον διάκονο π. Νικόδημο Μαλαματένιο.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος ανέλυσε τον στίχο του προοιμιακού ψαλμού του Εσπερινού «ἐξαποστελεῖς τὸ πνεῦμα σου, καὶ κτισθήσονται, καὶ ἀνακαινιεῖς τὸ πρόσωπον τῆς γῆς», αναφερόμενος σε τρεις – σε διαφορετικό χρόνο – από τον Τριαδικό Θεό ενέργειες δημιουργίας στον κόσμο: Την πρώτη, με τη δημιουργία του σύμπαντος και του ανθρώπου, τη δεύτερη με την δια της γεννήσεως του Υιού του Θεού δημιουργίας της Εκκλησίας, που είναι το Σώμα του Χριστού παρατεινόμενο στους αιώνες, και την τρίτη, που θα επιτευχθεί στα έσχατα κατά τη Δευτέρα Παρουσία.

Πριν τη διανομή του αντιδώρου ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στους πιστούς καλό αγώνα στο υπόλοιπο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων