16/03/2023 16/03/2023 Στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου μετέβη χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, όπου και χοροστάτησε κατά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Αρχιμανδρίτης π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας. Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος...
16 Μαρτίου, 2023 - 14:43
Τελευταία ενημέρωση: 16/03/2023 - 14:54

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην Ιερά Μονή Οσίου Παταπίου Λουτρακίου

Στην Ιερά Μονή του Οσίου Παταπίου μετέβη χθες το μεσημέρι ο Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, όπου και χοροστάτησε κατά την Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία, την οποία τέλεσαν στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Αρχιμανδρίτης π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου και ο Διάκονος π. Χρήστος Χίλιας.

Στο Ιερό Βήμα παρέστη συμπροσευχόμενος ο Πανοσ. Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Αρχιμανδρίτης π. Πρόδρομος, συνοδευόμενος από τον Λαυρεώτη Μοναχό Αγάθωνα, οι οποίοι φιλοξενούνται αυτές τις ημέρες στην Ιερά Μητρόπολη.

Ο Σεβασμιώτατος, ερμηνεύοντας το «Νυν αι δυνάμεις των ουρανών» ύμνο που ψάλλεται αντί Χερουβικού κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας των Προηγιασμένων Τιμίων Δώρων, τόνισε ότι η Ανάσταση του Κυρίου μας είναι το πλέον ευφρόσυνο γεγονός που συνέβη και θα συμβαίνει στην ζωή των ανθρώπων, υπό την προϋπόθεση βέβαια ότι οι άνθρωποι θα το πιστεύουν, θα το αναζητούν και θα το αποδέχονται. Όποιος με πίστη και πόθο προσέρχεται για να κοινωνήσει το Αναστημένο Σώμα του Κυρίου μας τότε μετέχει και της αιωνίου ζωής και Βασιλείας Του.

Η Εκκλησία μας κατά την κατανυκτική περίοδο της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, που χαρακτηρίζεται από δάκρυα μετανοίας και διάθεση επιστροφής των ανθρώπων στον Θεό, δεν στερεί από τους πιστούς την χαρά της μετοχής και της ενώσεώς τους με τον Χριστό. Για να ενωθεί όμως κάποιος με τον Χριστό πρέπει να Τον ποθεί, να Τον αγαπά και να επιθυμεί σφόδρα να βρίσκεται μαζί Του. Κατ’ αυτόν τον τρόπο και σύμφωνα με τον Απόστολο Παύλο η πίστη μετατρέπεται σε αγάπη. Η πίστη λέει ο Απόστολός μας είναι «ἐλπιζομένων ὑπόστασις, πραγμάτων ἔλεγχος οὐ βλεπομένων» (Εβρ. ια’, 1). Ο Χριστός με την διδασκαλία Του, τα θαύματά Του, τον Σταυρό και την Ανάσταση Του, μας απέδειξε ότι είναι δυνατός και ισχυρός και μπορούμε να τον εμπιστευόμαστε και να τον αγαπούμε, αφού «αὐτὸς πρῶτος ἠγάπησεν ἡμᾶς» (Α’ Ιω. δ’,19).

Οι Χριστιανοί με πίστη και πόθο, που δείχνει την αγάπη τους, αξιώνονται της αιωνίου ζωής και Βασιλείας Του και αυτό ακριβώς ευχήθηκε ο Ποιμενάρχης προς την Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοβαλάντη μοναχή και την περί αυτήν Αδελφότητα, τους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής αλλά και τον άγιο Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Μεγίστης Λαύρας του Αγίου Όρους Αρχιμ. π. Πρόδρομο.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων