18/04/2023 19/04/2023 Με λαμπρότητα και ευπρέπεια, εν μέσω μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος, τελέσθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου. Το απόγευμα της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς...
18 Απριλίου, 2023 - 21:30
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2023 - 1:27

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Αναστάσεως του Χριστού Λουτρακίου

Με λαμπρότητα και ευπρέπεια, εν μέσω μεγάλης συρροής ευσεβούς εκκλησιάσματος, τελέσθηκε κι εφέτος η πανήγυρις της σεβασμίας Ιεράς Μονής Αναστάσεως Χριστού Λουτρακίου.

Το απόγευμα της Αγίας και Μεγάλης Κυριακής του Πάσχα τον Εσπερινό της Αγάπης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, παρουσία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής, Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κεγχρεών και Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Κορίνθου κ. Αγαπίου, πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Παναγίας «Πάντων Χαρά» Καλεντζίου και Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως π. Άνθιμο Παπαλεξόπουλο, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Ρωμανό Φωκάκη, Εφημέριο Ιερού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Αγ. Θεοδώρων, τον Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιο Ραζνύ, Εφημέριο Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, τους Αιδεσ. π. Νικόλαο Βασιλόπουλο, Εφημέριο Ιερού Ναού Γενεσίου της Θεοτόκου (Παναγίας Γιάτρισσας) Λουτρακίου, π. Δημήτριο Στεργιόπουλο, Εφημέριο του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου Κορίνθου και από τους Διακόνους π. Δαμασκηνό Γεννηματά και π. Χρήστο Χίλια. Το Ιερό Ευαγγέλιο εκτός από τον Σεβασμιώτατο και τον Α΄ στα πρεσβεία Διάκονο ανέγνωσε Αγγλιστί ο Ιεροκήρυκας π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος.

Προ της Απολύσεως ο Ιεροκήρυξ π. Άνθιμος ανέγνωσε την Πασχαλινή Ποιμαντορική Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου ενώ ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσλαλιά του κάλεσε τους πιστούς να μην παύσουν να προσεύχονται στον Αναστάντα Κύριό μας να φωτίζει τους ηγήτορες της Χώρας μας αλλά και όλους εμάς, ώστε «εν καινότητι ζωής περιπατήσωμεν». Ο Χριστός έκανε «καινούργια» την ζωή μας με την Ανάστασή Του, μας χάρισε και την δική μας ανάσταση και μας δίδει ευτυχία κάνοντας τα δύσκολα να φαίνονται εύκολα. Ο Σεβασμιώτατος κατέληξε ευχαριστώντας τον Υφυπουργό κ. Νικόλαο Ταγαρά για την παρουσία του αλλά και για όλα, όσα έχει προσφέρει στην Τοπική Εκκλησία, εκπονώντας μελέτες για Ιερούς Ναούς και για τα κοινωφελή και πνευματικά έργα της Ιεράς Μητροπόλεως αι τον Περιφερειακό Σύμβουλο κ. Γεώργιο Πετρίτση, γνήσιο «τέκνο» της Εκκλησίας μας, που ως μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, βοηθάει σε τεχνικά θέματα, εργαζόμενος αθόρυβα.

Το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα, 17 Απριλίου 2023, στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή ετελέσθη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, παρουσία του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου και Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής κ. Αγαπίου. Παρέστησαν συλλειτουργούντες ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγ. Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομος Κουλουριώτης, ο οποίος και ομίλησε, τη αναθέσει του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κορίνθου κ. Διονυσίου, επικαίρως, μετά αδελφών της αυτής Ιεράς Μονής, ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, Εφημέριος του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Κορίνθου, οι Αιδεσ. π. Αθανάσιος Κοντογιάννης, Εφημέριος του Καθεδρικού Ιερού Ναού Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, π. Πέτρος Καγιούλης, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Τιμίου Προδρόμου Λουτρακίου και οι Διάκονοι π. Δαμασκηνός Γεννηματάς και π. Χρήστος Χίλιας.

Λόγω της βροχόπτωσης δεν πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Ιερά Λιτανεία, ενώ προ της Απολύσεως της Θ. Λειτουργίας τελέσθηκε ο Αγιασμός κατά την Μοναστηριακή Τάξη.

Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε με θερμούς λόγους τον ομιλήσαντα Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Παρασκευής Μαζίου Μεγάρων Πανοσ. Αρχιμ. π. Χρυσόστομο, τον Καθηγούμενο της Πανηγυρίζουσας Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Κεγχρεών κ. Αγάπιο και την υπ’ αυτόν Ιερά Αδελφότητα, γιατί μέσα από την άσκηση και την προσευχή μεταφέρουν το μήνυμα της Αναστάσεως του Κυρίου μας στην πόλη του Λουτρακίου, στην Ιερά Μητρόπολη και στην Πατρίδα μας.

Μετά το κέρασμα στο Συνοδικό της Ιεράς Μονής παρετέθη Μοναστηριακή Τράπεζα κατά τα παραδεδομένα και προσεφέρθησαν κεράσματα στους προσκυνητές. Την πανήγυρη τίμησαν με την παρουσία τους ο Υφυπουργός κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Περιφερειακός Σύμβουλος κ. Γεώργιος Πετρίτσης και το μέλος του Μητροπολιτικού Συμβουλίου κ. Απόστολος Παπαφωτίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων