04/11/2022 04/11/2022 Ιερά Πανήγυρη πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού κατά την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την επομένη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους πατέρες της...
04 Νοεμβρίου, 2022 - 14:31
Τελευταία ενημέρωση: 04/11/2022 - 14:34

Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κορίνθου στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού

Ιερά Πανήγυρη πραγματοποιήθηκε στην ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Φενεού κατά την εορτή της Ανακομιδής των Λειψάνων του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου.

Παραμονή της εορτής, τελέσθηκε από τους πατέρες της Ιεράς Μονής ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ την επομένη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος, πλαισιούμενος από τους συνοδούς του Κληρικούς και τους πατέρες της Ιεράς Μονής, τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία παρουσία πλήθους πιστών που κι εφέτος κατέκλυσε την Ιερά Μονή για να τιμήσει τον εορτάζοντα Άγιο.

Τον Θείο λόγο, προτροπή του Σεβασμιωτάτου κ. Διονυσίου, κήρυξε ο πρώην Κοσμήτωρ της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Απόστολος Νικολαΐδης, ο οποίος μίλησε για τον Άγιο Γεώργιο και τα χαρακτηριστικά του καλού στρατιώτη, που τον χαρακτήριζαν και που δεν είναι άλλα από την αφιέρωσή Του στην Πατρίδα και την υπακοή Του στους ανωτέρους και στους λόγους του Ευαγγελίου.

Κατ’ αναλογία κι εμείς, ως πιστοί Χριστιανοί, οφείλουμε να υπακούμε στις εντολές του Αρχιστρατήγου της Πίστεώς μας Ιησού Χριστού για ν’ αξιωθούμε της Ουρανίου Βασιλείας.

Ο Σεβασμιώτατος στην απόλυση της Θείας Λειτουργίας αφού ευχαρίστησε θερμά τον κ. Καθηγητή για τους διδακτικούς του λόγους, αναφέρθηκε σύντομα στον Ιώβ, τον οποίο ονομάζουμε πολύαθλο, καθώς στην Εκκλησία μας υπάρχουν «αθλητές», οι οποίοι αγωνίζονται με πίστη στον Θεό, ξεπερνούν βάσανα, δοκιμασίες και θλίψεις, δοξάζοντας τ’ Όνομα Του «Εἴη τὸ ὄνομα Κυρίου εὐλογημένον ἀπὸ τοῦ νῦν, καὶ ἕως τοῦ αἰῶνος».

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στον βίο του Αθληφόρου Αγίου Γεωργίου, στην ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του και στην μετακομιδή Του στην πόλη της Παλαιστίνης Λύδδα κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στην αγάπη που τρέφουν οι Μουσουλμάνοι για τον Άγιο Γεώργιο τόσο στην Λύδδα όσο και στην Κωνσταντινούπολη. Εμείς, ως Χριστιανοί, οφείλουμε να δοξάζουμε τον Θεό, «Ἐν ἑνὶ στόματι καὶ μιᾷ καρδίᾳ» γιατί μας έδωσε λαμπρά παραδείγματα να μιμούμεθα στην ζωή μας, όπως τον Μεγαλομάρτυρα Άγιο Γεώργιο!

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζει να γίνει στην επίσκεψη μαθητών και μαθητριών, εκ του Α΄ Γυμνασίου Κορίνθου, στην Ιερά Μονή, όπου ξεναγήθηκαν στους ιστορικούς της χώρους συμπεριλαμβανομένου και του χώρου του Κρυφού Σχολείου, που διατηρούσε η Ιερά Μονή κατά την διάρκεια της Οθωμανικής κυριαρχίας, για τον οποίο και επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

 

              

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων