09/05/2023 09/05/2023 Ο Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου του Ευαγγελιστού – 8 Μαΐου 2023, λειτούργησε και κύρηξε τον Θείο λόγο, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής. Αφού ευχαρίστησε τον κτήτορα και πνευματικό της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μελέτιο Στάθη και την Γερόντισσα Σιλουανή για την...
09 Μαΐου, 2023 - 11:40
Τελευταία ενημέρωση: 09/05/2023 - 11:45

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Κυθήρων Σεραφείμ λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων

Ο Μητροπολίτης Κυθήρων & Αντικυθήρων κ. Σεραφείμ, ανήμερα της εορτής του Αγίου Ιωάννου Θεολόγου του Ευαγγελιστού – 8 Μαΐου 2023, λειτούργησε και κύρηξε τον Θείο λόγο, στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Αφού ευχαρίστησε τον κτήτορα και πνευματικό της Ιεράς Μονής, Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη π. Μελέτιο Στάθη και την Γερόντισσα Σιλουανή για την πρόσκληση, απευθυνόμενος στους προσκυνητάς τόνισε τα εξής : “.. ” ο Θεός αγάπη εστί και ο μένων εν τη αγάπη εν τω Θεώ μένει και ο Θεός εν αυτώ” ( Α’ Ιωάν. δ’ 16 ). Ο Θεός συνέχισε ο Σεβασμιώτατος ορίζεται ως Αγάπη. Όλες οι αμαρτίες μας συγχωρούνται, εφόσον μετανοήσουμε ειλικρινά και ζητήσουμε το έλεος του Θεού. Ο Άγιος Ιωάννης είναι ο Ευαγγελιστής της αγάπης και όταν πλησίασε στο τέλος της επιγείου ζωής του στην Έφεσο της Μικράς Ασίας και τον ρώτησαν τα πνευματικά του παιδιά, ποιά εντολή να τηρούνε… τους απάντησε τρεις (3) φορές,” Αγαπάτε αλλήλους, Αγαπάτε αλλήλους , Αγαπάτε αλλήλους “.

“Αυτό ήταν το μήνυμα και η υποθήκη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, προς όλους τους πιστούς πριν μεταστεί είς τους ουρανούς. Δεν έχουμε κανένα δικαίωμα και δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν άνθρωπο, γιατί από την ημέρα που θα κατακρίνεις κάποιον, λένε οι Άγιοι Πατέρες της Εκκλησίας να θεωρείς τον ευατόν σου νεκρό, γιατί δεν έχεις την Αγάπη και την ευλογία του Θεού .” κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων