28/04/2024 01/05/2024 Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024 και εορτή της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, τελέσθηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και ευλογήθηκε η είσοδος στο ανακαινισμένο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς Ναυπακτίας, μετά από δύο περίπου χρόνια εργασιών συντήρησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας-Λευκάδας και...
28 Απριλίου, 2024 - 17:08
Τελευταία ενημέρωση: 01/05/2024 - 2:40

Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς την Κυριακή των Βαΐων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Ναυπάκτου στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς την Κυριακή των Βαΐων

Την Κυριακή των Βαΐων, 28 Απριλίου 2024 και εορτή της εισόδου του Χριστού στα Ιεροσόλυμα, τελέσθηκε ο αγιασμός από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο και ευλογήθηκε η είσοδος στο ανακαινισμένο Καθολικό της Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου Βομβοκούς Ναυπακτίας, μετά από δύο περίπου χρόνια εργασιών συντήρησης από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλ/νίας-Λευκάδας και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Ακολούθησε ο πανηγυρικός Όρθρος και η Θεία Λειτουργία. Με τον Σεβασμιώτατο λειτούργησαν ο π. Γεώργιος Γεωργάτος και ο Διάκονος π. Αντώνιος Αντωνιάδης.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του αναφέρθηκε στην υποδοχή του λαού στον Χριστό που εισερχόταν στα Ιεροσόλυμα. Κατά τον Ευαγγελιστή Μάρκο έλεγαν: «Ὡσαννά, εὐλογημένος ὁ ἐρχόμενος ἐν ὀνόματι Κυρίου, εὐλογημένη ἡ ἐρχομένη Βασιλεία ἐν ὀνόματι Κυρίου, τοῦ πατρός ἡμῶν Δαυΐδ».

Πολλοί θα είχαν απόψεις ελεύσεως κάποιου δυνατού απογόνου του Δαυίδ, για να επαναφέρη την ελευθερία στον λαό. Όταν, όμως, είδαν ότι συνελήφθη, τότε κραύγαζαν «άρον, άρον, σταύρωσον αυτόν».

Εμείς σε κάθε θεία Λειτουργία λέμε «ευλογημένος ο ερχόμενος εν ονόματι Κυρίου» γιατί ο Χριστός έφερε άλλη Βασιλεία από εκείνη που περίμεναν, την ελευθέρωση από την αμαρτία, τον διάβολο και τον θάνατο που γίνεται μέσα στην Εκκλησία με τα μυστήρια και την ασκητική ζωή.

Για μας ο Υιός και Λόγος του Θεού ήλθε στον κόσμο, τον ζούμε στην θεία Λειτουργία, αλλά και τον αναμένουμε να έλθη αφού Αυτός είναι ο «ην, ο ων και ο ερχόμενος».

Κατέληξε ότι πρέπει να μετέχουμε της Βασιλείας, της θείας Χάριτος, της αγάπης και του Φωτός και να αναμένουμε τον Χριστό.

Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στην ανακαίνιση του Καθολικού της Ιεράς Μονής, ευχαρίστησε όσους βοήθησαν σε αυτό, πράγμα που θα γίνειστην επίσημη παράδοση του έργου, και ευχήθηκε να ανακαινιζόμαστε όλοι μας, να αποβάλουμε τον παλαιό άνθρωπο και να ενδυόμαστε τον νέον άνθρωπο εν Χριστώ Ιησού.

Πριν την απόλυση ο Σεβασμιώτατος τέλεσε μνημόσυνο υπέρ του προκατόχου του Μητροπολίτου Ναυπάκτου και Άρτης Πορφυρίου, που ήταν Μητροπολίτης όλης της περιοχής και του Μεσολογγίου, του Επισκόπου του Ρωγών Ιωσήφ, αλλά και των 326 γνωστών και επωνύμων αλλά και ανωνύμων Ναυπακτίων και Κραβαρυτών που συμμετείχαν, και θυσιάστηκαν κατά την εποποιία και την έξοδο του Μεσολογγίου.

Παρών ήταν και ο Δήμαρχος Ναυπακτίας κ. Βασίλειος Γκίζας. Μετά το τέλος της Θείας Λειτουργίας η Γερόντισσα Ειρήνη και οι μοναχές προσέφεραν κέρασμα σε όλους τους παρόντες, στο αρχονταρίκι και το προαύλιο της Ιεράς Μονής.

Περισσότερες φωτογραφίες:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων