17/05/2022 17/05/2022 Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών, Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας όπου ανέφερε: «Τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα...
17 Μαΐου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 17/05/2022 - 9:20

Ο Μητροπολίτης Πέτρας στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Πέτρας στη Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών

Την Κυριακή του Παραλύτου, 15 Μαΐου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στο καθολικό των Αγίων ενδόξων Μυροφόρων Γυναικών, Ιεράς Μονής Παμμεγίστων Ταξιαρχών Κρεμαστών.

Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κήρυξε τον Θείο Λόγο προς το ευσεβές εκκλησίασμα και ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας όπου ανέφερε:

«Τέταρτη Κυριακή από του Πάσχα σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί και το Ευαγγέλιο, όπως ακούσαμε, διηγείται την ιστορία ενός παράλυτου, ο οποίος για τριάντα οκτώ ολόκληρα χρόνια καρτερούσε την στιγμή που θα βρισκόταν κάποιος να τον βάλει μέσα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, ώστε να θεραπευτεί.

Εκείνο λοιπόν που προβάλλει σήμερα η Εκκλησία είναι η αρετή της υπομονής που πρέπει όλοι να έχουμε, διότι χωρίς αυτήν, ούτε Πίστη θα αποκτήσουμε ποτέ, ούτε ελπίδα, ούτε αγάπη. Τόσο πολύ περίμενε ο παράλυτος να βρεθεί ένα χέρι να τον σπρώξει και να τον βάλει μέσα στην κολυμβήθρα του Σιλωάμ, όταν κατέβαινε Άγγελος Κυρίου, ο Αρχάγγελος Μιχαήλ και ετάραττε το ύδωρ. Δεν τα κατάφερε τελικά. Αξιώθηκε όμως να γίνει καλά από τον Δεσπότη των Αγγέλων, ο οποίος θεράπευσε όχι μόνο το σώμα αλλά και την ψυχή του.

Αυτός είναι ο Θεός μας, αυτός είναι ο Αναστάς Κύριος. Του ζητάμε κάτι μικρό, κάτι καθημερινό, κάτι ανούσιο πολλές φορές. Κι όμως Εκείνος δεν μας δίδει μόνο αυτό, αλλά πολλαπλάσια από εκείνα που Του ζητάμε. Και μας τα δίνει γιατί θέλει να μας βοηθήσει να καταλάβουμε ποιος είναι ο Αρχηγός της Ζωής και του θανάτου, ποιος είναι ο Πλάστης και Δημιουργός του Σύμπαντος.

Ο Χριστός λοιπόν ήλθε στον κόσμο για να μας συναντήσει κι εκείνο που θέλει από εμάς είναι να Τον εμπιστευθούμε. Εκείνο που ζητάει από εμάς είναι να Του δώσουμε την ψυχή και την καρδιά μας για να την καθαρίσει, να την λαμπρύνει, να την φωτίσει και να γεμίσει από την Δόξα της μεγαλοπρεπείας του Αναστάντος Χριστού, ο οποίος διά της καθάρσεως και της θεώσεως θα μας χαρίσει -τότε- την Βασιλεία των Ουρανών».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων