11/07/2021 11/07/2021 Σήμερα το απόγευμα στις 18:45 στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Αγίας και Ζωαρχικής Τριάδος των Τζαγκαρόλων θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον  Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ.Ιωακείμ, που εκπροσωπεί τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τις εορτές της Παναγίας της Τριχερούσης, των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων Γερασίμου και...
11 Ιουλίου, 2021 - 17:01
Τελευταία ενημέρωση: 11/07/2021 - 17:04

Ο Μητροπολίτης Προύσης για τις γιορτές στη Μονή Τζαγκαρόλων

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Προύσης για τις γιορτές στη Μονή Τζαγκαρόλων

Σήμερα το απόγευμα στις 18:45 στην Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Ιερά Μονή της Αγίας και Ζωαρχικής Τριάδος των Τζαγκαρόλων θα τελεστεί πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός από τον  Σεβ. Μητροπολίτη Προύσης κ.Ιωακείμ, που εκπροσωπεί τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, στις εόρτιες λατρευτικές εκδηλώσεις με αφορμή τις εορτές της Παναγίας της Τριχερούσης, των Οσίων και Θεοφόρων Πατέρων Γερασίμου και Ακακίου, των νέων ασκητών και προστατών της Μονής, και του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτη (12 Ιουλίου).

Ο Άγιος Γεράσιμος ο Βυζάντιος και ο Όσιος Ακάκιος έζησαν στην Αγία Τριάδα και εκοιμήθηκαν τον 18ο αιώνα. Ο Άγιος Γεράσιμος ο Βυζάντιος εχρημάτισε σχολάρχης της Πατμιάδας σχολής και ήλθε στην Κρήτη επειδή ήταν φιλάσθενος και το κλίμα εδώ κατάλληλο για τη θεραπεία του. Συνέγραψε πολλά γραμματικά και θεολογικά βιβλία και μαζί με τον Ακάκιο έζησαν αρκετά χρόνια στο μοναστήρι Σαμόλι, ανατολικά της Αγίας Τριάδας. Εκοιμήθηκε το 1740 και ετάφη μαζί με τον Ακάκιο εδώ, η δε μνήμη των εορτάζεται τη 12η Ιουλίου. Την ασματική ακολουθία του Αγίου Γερασίμου συνέγραψε το 1780 ο Ιερομόναχος Ιωάννης στην Κωνσταντινούπολη.

Αύριο, Δευτέρα, 12 Ιουλίου, θα τελεστεί Όρθρος και Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Προύσης. Το απόγευμα, θα ψαλλεί ο μεθεόρτιος Εσπερινός και θα τελεστεί η ακολουθία του ιερού ευχελαίου.

Θα ακολουθήσει η ομιλία του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Καρυδίου, Ιερεμία Χλιαρά, με θέμα: «Η Αγιότητα και ο Σύγχρονος Κόσμος».

Πρόγραμμα:

Κυριακή 11 Ιουλίου:
6:45 μ.μ.: Υποδοχή Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ.κ. Ιωακείμ εκπροσώπου της Α.Θ.Π. του
Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.
7:00 μ.μ.: Εόρτιος Αρχιερατικός Εσπερινός.
Δευτέρα 12 Ιουλίου:
7:00 π.μ. Όρθρος και Αρχιερατικό συλλείτουργο
προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Προύσης κ.κ. Ιωακείμ.
6:30 μ.μ.: Εσπερινός και Ιερόν Ευχέλαιον.
8:00 μ.μ.: Ομιλία εις τον αύλειον χώρον της Ιεράς Μονής υπό του Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Αγίου
Γεωργίου Καρυδίου Αρχιμ. Ιερεμίου Χλιαρά με θέμα: Η αγιότητα και ο σύγχρονος κόσμος.
Ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Δορυλαίου κ.κ. Δαμασκηνός μετά της Αδελφότητος, εύχονται χρόνια πολλά και η χάρις της Παναγίας της Τριχερούσης, του Αγίου Παϊσίου και των Αγίων προστατών της Μονής να πρεσβεύουν υπέρ υμών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων