08/09/2023 08/09/2023 Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής Σάμου. Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν προς την Ιερά Μονή και προς την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος. Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικὀς Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο. Στο...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 18:02
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 18:04

Ο Μητροπολίτης Σάμου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάμου στην πανηγυρίζουσα Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής

Με την πρέπουσα εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε το Γενέσιον της Θεοτόκου στην Ιερά Μονή Παναγίας Βροντιανής Σάμου.

Εκατοντάδες πιστών ανηφόρησαν προς την Ιερά Μονή και προς την θαυματουργό Εικόνα της Θεομήτορος.

Την παραμονή τελέστηκε Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικὀς Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σάμου, Ικαρίας και Κορσεών κ. Ευσεβίου ο οποίος και κήρυξε το Θείο λόγο.

Στο τέλος ευχαρίστησε όλους όσους κοπίασαν για την διοργάνωση και την προετοιμασία της Πανηγύρεως, με πρώτο τον π. Κωνσταντίνο Λάνδρου εφημέριο Βουρλιωτών υπεύθυνο της Ιεράς Μονής.

Την κυριώνυμο ημέρα τελέστηκε Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος και ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσεβίου, με ομιλητή τον νέο Ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμανδρίτη π. Χριστόδουλο Σελλή. Ακολούθησε η περιφορά της Θαυματουργού Εικόνος της Θεομήτορος πέριξ του Καθολικού της Ιεράς Μονής.

Παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του νησιού και πλήθος ευσεβών Χριστιανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων