21/07/2023 22/07/2023 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Καστρίου το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2023 προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού, που ξεκίνησαν πρόσφατα. Το έργο πραγματοποιείται από συντηρητές της εταιρείας «ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. – ΔΙΗΝΕΚΕΣ» με υπεύθυνο τον Σπαρτιάτη...
21 Ιουλίου, 2023 - 19:15
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 18:48

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης στην Ιερά Μονή Καστρίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης ενημερώθηκε για τις εργασίες συντήρησης στην Ιερά Μονή Καστρίου

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισκέφθηκε την Ιερά Μονή Καστρίου το πρωί της Πέμπτης 20 Ιουλίου 2023 προκειμένου να ενημερωθεί εκ του σύνεγγυς για τις εργασίες συντήρησης των τοιχογραφιών του Καθολικού, που ξεκίνησαν πρόσφατα.

Το έργο πραγματοποιείται από συντηρητές της εταιρείας «ΘΕΟΦΙΛΑΚΟΣ Π. & ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ Γ. – ΔΙΗΝΕΚΕΣ» με υπεύθυνο τον Σπαρτιάτη συντηρητή, κ. Παναγιώτη Θεοφιλάκο, κατόπιν ανάθεσης και επίβλεψής του από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Λακωνίας και με τη χρηματοδότηση της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Στο Καθολικό της Μονής εξελίσσονται επεμβάσεις καθαρισμού των τοιχογραφιών με χημικό και μηχανικό τρόπο, καθώς και στερεωτικές εργασίες για την αποκατάσταση της μηχανικής τους αντοχής. Οι μεταβυζαντινές αγιογραφίες του ναού χρονολογούνται τον 17ο αιώνα και αντιμετωπίζουν προβλήματα όπως απώλεια διαφάνειάς τους, κυρίως από τα κεριά και τις λειτουργικές ανάγκες της μονής, έντονες επικαθήσεις αλάτων κλπ.

Το Καθολικό της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής αποτελεί κηρυγμένο μνημείο προστατευόμενο από το Υπουργείο Πολιτισμού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων