23/08/2023 23/08/2023 Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, κατέκλυσαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τον...
23 Αυγούστου, 2023 - 14:48
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2023 - 15:00

Οι Μυκόνιοι τιμούν την Έφορο και Προστάτιδά τους Παναγία Τουρλιανή

Διαδώστε:
Οι Μυκόνιοι τιμούν την Έφορο και Προστάτιδά τους Παναγία Τουρλιανή

Πλήθος φιλευσεβών Μυκονίων και παρεπιδημούντων παραθεριστών, κατέκλυσαν το απόγευμα της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023 το Καθολικό και τους αύλιους χώρους της πολυαιώνιας Ιεράς και ιστορικής Μονής της Παναγίας Τουρλιανής, στην Άνω Μερά Μυκόνου, όπου τελέσθηκε ο Μέγας Εσπερινός της Αποδόσεως της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωροθέου Β’, συμπαραστατουμένου από τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, τους Εφημερίους της Μυκόνου και Πρεσβυτέρους από την Ερμούπολη, την Άνδρο, τη Θεσσαλονίκη και το Ρέθυμνο.

Παρέστησαν οι Βουλευτές Αικ. Μονογυιού και κ. Καφούρου, ο Δήμαρχος Μυκόνου κ. Κωνσταντίνος Κουκάς, Δημοτικοί και Περιφερειακοί Σύμβουλοι, ο Υπολιμενάρχης, ο Διοικητής της Αστυνομίας Μυκόνου, ο Διοικητής της 6ης ΜΣΕΠ Μυκόνου, υποψήφιοι Δήμάρχοι και υποψήφιοι Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι και η Πρόεδρος της Αδελφότητος Ανωμεριτών Μυκόνου.

Προ του πέρατος του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β’ , κατά το αρχαίο έθος της Ιεράς Μονής, το οποίο θέσπισε ο αοίδιμος Μητροπολίτης Σύρου (1907-1929) για την Ιερά Μονή Παναγίας Τουρλιανής και το Πανελλήνιο Ιερό Ίδρυμα Ευαγγελιστρίας Τήνου, έψαλε, συναδόντων των πιστών, επί του προευτρεπισμένου Επιταφίου, τα Εγκώμια της Θεοτόκου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σύρου κ. Δωρόθεος Β’ στην ομιλία του, αφού εξέφρασε τη συγκίνησή του για την αθρόα παρουσία πιστών, και μάλιστα παιδιών, ανεφέρθη στο συμβολισμό των λόγων του Κυρίου από το Σταυρό «Ιωάννη ιδού η μήτηρ σου» και «Γύναι, ιδού ο υιός σου».

Συγκεκριμένα, ο Ιωάννης συμβολίζει όλο τον κόσμο, στον οποίο ο Κύριος παρέδωσε τη Μητέρα Του και τον οποίο παρέδωσε στη Μητέρα Του. Αυτή η αμφίδρομη σχέση, υπογράμμισε, είναι που καθιστά την Παναγία Μητέρα όλων των ανθρώπων, υπό τη σκέπη και την προστασία της Οποίας καταφεύγουν, όπως τα μικρά παιδιά στη μητέρα τους, όπως οι νεοσσοί κάτω από τις πτέρυγες της όρνιθας, η οποία τους προσφέρει λιμάνι σωτηρίας, καταφύγιο στις περιπέτειες της ζωής και συγχώρηση στα λάθη και τις αστοχίες τους.

Αφού δε ανεφέρθη στην πολυαιώνια ιστορία και την πολύπτυχη προσφορά της Ιεράς Μονής Παναγίας Τουρλιανής στην Άνω Μερά και τη Μύκονο, ευχαρίστησε και συνεχάρη τον Ηγούμενο Αρχιμ. Αλέξιο Παπαδόπουλο, για την ακαμάτη μέριμνά του προς την Ιερά Μονή καί ευχήθηκε στους παρεπιδημούντες καλό χειμώνα και σε όλους η Παναγία Τουρλιανή να τους κρατά υπό το Ωμοφόριό της σώους, υγιείς και ασφαλείς.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων