29/08/2022 29/08/2022  Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου, κατά την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου. Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο οποίος είναι ο υπέρτερος όλων των Προφητών και Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού, καθώς και...
29 Αυγούστου, 2022 - 20:33
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2022 - 20:40

Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Θηβών στην Ι.Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου

 Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θηβών κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Λαφυστίου, κατά την εορτή της Αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Άγιο Ιωάννη τον Βαπτιστή, ο οποίος είναι ο υπέρτερος όλων των Προφητών και Πρόδρομος της παρουσίας Χριστού, καθώς και στο γεγονός της αποτομής της Τιμίας Κεφαλής του τονίζοντας την κακία και το μίσος της Ηρωδιάδας εναντίον του Αγίου Ιωάννη.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε Χρόνια πολλά στον Ηγούμενο της Μονής πανοσ. αρχ. π. Πορφύριο Καλή και στον εορτάζοντα ιερομόναχο της Μονής π. Πρόδρομο, καθώς και σε όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς.

Το απόγευμα της Κυριακής 28 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος χοροστάτησε στον Εσπερινό στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου στο χωριό Στεφάνη Δερβενοχωρίων, όπου μετά τον Εσπερινό ακολούθησε η λιτάνευση της εικόνας του Αγίου με την συμμετοχή των κατοίκων της περιοχής.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε σε όλους τους πιστούς Χρόνια πολλά και ευλογημένα και ο Άγιος Ιωάννης ο Πρόδρομος τον οποίο τιμούν και ευλαβούνται να τους προστατεύει.

Το πρωί της Κυριακής ο Σεβασμιώτατος μετέβη μεθεορτίως στην Ιερά Μονή Μακαριωτίσσης, αφού δεν μπόρεσε να παρευρεθεί στην πανήγυρη της Μονής κατά την Απόδοση της εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, λόγω της συμμετοχής του στις πανηγύρεις άλλων προσκυνημάτων της Μητροπολιτικής μας περιφερείας.

Ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στο Καθολικό της ιστορικής Ιεράς Μονής πλαισιούμενος από τον Καθηγούμενο πανοσ. αρχ. π. Θεοδόσιο Δαμόπουλο, τους μοναχούς της Μονής και πολλούς πιστούς.

Επίσης, το Σάββατο 27 Αυγούστου ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος τέλεσε την Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Νεοχωρίου, στο τέλος της οποίας τέλεσε το ετήσιο Μνημόσυνο του μακαριστού ιερέως π. Κωνσταντίνου Στάθη, ο οποίος διηκόνησε για πολλά χρόνια στην Ενορία του Νεοχωρίου. Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος τέλεσε τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού ιερέως.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό:

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων