04/09/2019 04/09/2019 Στις 3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εόρτασε την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Το σώμα του αγίου παρέμεινε θαυματουργικά άφθαρτο για περισσότερο από είκοσι χρόνια, αναδίδοντας ουράνια και λεπτή ευωδία. Στα 1953, όταν έλιωσε τελικά κατά τους φυσικούς νόμους, έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του και διαπιστώθηκε τότε ότι αναδυόταν έντονα η ίδια...
04 Σεπτεμβρίου, 2019 - 12:18

Ο Όρθρος του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης (βίντεο)

Διαδώστε:
Ο Όρθρος του Αγίου Νεκταρίου Αιγίνης (βίντεο)

Στις 3 Σεπτεμβρίου η Εκκλησία εόρτασε την ανακομιδή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως. Το σώμα του αγίου παρέμεινε θαυματουργικά άφθαρτο για περισσότερο από είκοσι χρόνια, αναδίδοντας ουράνια και λεπτή ευωδία. Στα 1953, όταν έλιωσε τελικά κατά τους φυσικούς νόμους, έγινε η ανακομιδή των λειψάνων του και διαπιστώθηκε τότε ότι αναδυόταν έντονα η ίδια ευωδία. Δεν έπαυσε έκτοτε να χαροποιεί τους πιστούς που πλησιάζουν τα τίμια αύτα λείψανα, δίνοντάς τους τη διαβεβαίωση ότι ο άγιος Νεκτάριος βρήκε τη θέση του κοντά στον Θεό, στις μονές των αγίων. Η Κάρα και τα περισσότερα Λείψανα του Αγίου φυλάσσονται στη Μονή Αγίας Τριάδος Αιγίνης. Ένας αστράγαλος του Αγίου βρίσκεται στο ομώνυμο Προσκύνημα Καμάριζας Λαυρίου. Ένας σπόνδυλος του Αγίου βρίσκεται στο ομώνυμο Προσκύνημα Χανίων Κρήτης. Επίσης τεμάχιο ιερού λειψάνου υπάρχει και στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών Καλαμάτας όπου ευωδιάζει και μεταφέρει θεία χάρη σε όσους το προσκυνούν.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων