26/03/2022 26/03/2022 Ο Aιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας , ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ( 25 / 03 / 2022) τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής. Κάποιοι από τους προσκυνητές, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο, προσήλθαν με Ελληνικές παραδοσιακές στολές. Μία δεσποινίδα...
26 Μαρτίου, 2022 - 20:37

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Διαδώστε:
Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου για τον Ιωάννη Καποδίστρια

Ο Aιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ευάγγελος Παπανικολάου θεολόγος, ιατρός και κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Καμερούν / Πατριαρχείο Αλεξανδρείας , ανήμερα του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου ( 25 / 03 / 2022) τέλεσε την Θεία Λειτουργία στην Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίων Νηπίων Οινόης – Αττικής.

Κάποιοι από τους προσκυνητές, για να τιμήσουν την Εθνική Επέτειο, προσήλθαν με Ελληνικές παραδοσιακές στολές.

Μία δεσποινίδα καμάρωνε, που η φορεσιά της ήταν των Φαράσων της Καππαδοκίας, την πατρίδα των Οσίων Αρσενίου του Καππαδόκου και Παϊσίου του Αγιορείτου.

Ο π. Ευάγγελος αναφέρθηκε στην δράση, Αγωνιστών της Ελληνικής Επανάστασης του 1821, και στο άδοξο τέλος, που είχαν ορισμένοι από αυτούς, όταν σε προχωρημένη πλέον ηλικία, εγκαταλείφθηκαν στην μοίρα τους και δεν αντιμετωπίστηκαν όπως πραγματικά τους άξιζε από το Ελληνικό κράτος!

Εμφανώς συγκινημένος ο π. Ευάγγελος, αναφέρθηκε στον πρώτο Κυβερνήτη του νέου Ελληνικού κράτους Ιωάννη Καποδίστρια, έναν Χριστιανό ευπατρίδη πολιτικό, μία από τις πιο σημαντικές προσωπικότητες του 19ου αιώνα, που λάμπρυνε με την παρουσία του, όχι μόνο την Ελλάδα αλλά και την Ευρώπη.

Άνθρωπος οραματιστής ο Ιωάννης Καποδίστριας, με οργανωτικές και διοικητικές ικανότητες, ” που αν δεν είχε δολοφονηθεί, στις 27 Οκτωβρίου 1831, η Ελλάδα θα βρισκόταν σήμερα, σε άλλη θέση στο παγκόσμιο πολιτικό στερέωμα “.

Κείμενο – Φωτογραφίες : Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων