28/12/2023 29/12/2023 Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28ης Δεκεμβρίου 2023, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων. Μετά τη δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο...
28 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:02
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2023 - 1:27

Ο Πατρών Χρυσόστομος στη Ι.Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας και στην Παναγία Σουμελά

Διαδώστε:
Ο Πατρών Χρυσόστομος στη Ι.Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας και στην Παναγία Σουμελά

Η αδελφότητα της Ιεράς Μονής των Αγίων Πάντων Παλατιτσίων υποδέχθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 28ης Δεκεμβρίου 2023, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, τον οποίο συνόδευε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων.

Μετά τη δέηση στο Καθολικό της Ιεράς Μονής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Παντελεήμων, καλωσόρισε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο και τους συνοδούς και αναφέρθηκε στο πλούσιο έργο που επιτελούν οι αδελφές, οι οποίες πάντοτε παρέχουν αβραμιαία φιλοξενία και στους Αρχιερείς και σε όλους τους προσκυνητές που επισκέπτονται καθημερινά την Ιερά Μονή χωρίς να υπολογίζουν τον δύσβατο δρόμο. Επίσης εξέφρασε για ακόμη μία φορά τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο, ο οποίος αποδέχθηκε την πρόσκλησή του και βρίσκεται αυτές τις ημέρες στην Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας προκειμένου να ομιλήσει στη σημερινή εσπερίδα των κατηχητών και των κυκλαρχών για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας, Όσιο Γερβάσιο Παρασκευόπουλο.

Η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής, Γερόντισσα Χριστοδούλη, καλωσόρισε και προσεφώνησε καταλλήλως τον Σεβαμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών και του ζήτησε να εύχεται στον Απόστολο Ανδρέα υπέρ της αδελφότητος των Αγίων Πάντων, ενώ ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο κ. Παντελεήμονα, διότι πάντοτε μεριμνά ώστε οι Άγιοι Αρχιερείς που έρχονται στην Αποστολική μας Μητρόπολη να επισκέπτονται και να ευλογούν και την Ιερά Μονή των Αγίων Πάντων.

Στο τέλος ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος προς τις αδελφές της Ιεράς Μονής τις ευχαρίστησε για τη θερμή υποδοχή και ευχήθηκε οι έφοροι και προστάτες τους, οι Άγιοι Πάντες, να προστατεύουν, να ενισχύουν και να ευλογούν τόσο τις ίδιες όσο και τους ευλαβείς προσκυνητές της Ιεράς Μονής.

Λίγο νωρίτερα ο Μητροπολίτης Βεροίας κ. Παντελεήμων συνόδευσε τον Μητροπολίτη Πατρών κ. Χρυσόστομο στο Ιερό Προσκύνημα της Παναγίας Σουμελά Βερμίου, όπου προσκύνησαν την Ιερά και Θαυματουργό Εικόνα της Παναγίας της Σουμελιώτισας και έγιναν δεκτοί από τον Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής και Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας Αρχιμανδρίτη Αθηναγόρα Μπίρδα και τον Πρόεδρο του Σωματείου «Παναγία Σουμελά» κ. Γεώργιο Τανιμανίδη.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

Ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος στην Ι. Μ. Αγίων Πάντων Βεροίας.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων