28/06/2020 28/06/2020 Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 28/6/2020, στην Ιερά Μονή Βλατάδων, στο σημείο που, κατά την παράδοση, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε στους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του, ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός. Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος με τη συμμετοχή ιερέων, διακόνων, ευλαβών προσκυνητών, του...
28 Ιουνίου, 2020 - 23:07
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2020 - 23:19

Ο Παύλειος Λόγος ακούστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Βλατάδων

Διαδώστε:
Ο Παύλειος Λόγος ακούστηκε και φέτος στην Ι.Μ. Βλατάδων

Σε κλίμα κατανύξεως τελέστηκε σήμερα, Κυριακή 28/6/2020, στην Ιερά Μονή Βλατάδων, στο σημείο που, κατά την παράδοση, ο Απόστολος των Εθνών Παύλος κήρυξε στους Θεσσαλονικείς κατά την δεύτερη περιοδεία του, ο Μέγας Πανηγυρικός και Αρχιερατικός Εσπερινός.

Στον Εσπερινό προεξήρχε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος και Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής κ. Νικηφόρος με τη συμμετοχή ιερέων, διακόνων, ευλαβών προσκυνητών, του Διευθυντού του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών Άρχοντος Διδασκάλου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας, κ. Συμεών Πασχαλίδη καθηγητών Πανεπιστημίου και εκπροσώπων των αρχών της Θεσσαλονίκης.
Μετά το πέρας του εσπερινού ακολούθησε ο Παύλειος Λόγος από τον Αναπληρωτή καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., κ. Δημοσθένη Κακλαμάνου, με θέμα: «… ὁ ἐν ταῖς λέξεσι περιβόητος ἄνθρωπος… Ὁ ἀπόστολος τῶν ἐθνῶν ἐγκωµιαζόµενος». Αύριο το πρωί θα τελεστεί ο πανηγυρικός Όρθρος και η Αρχιερατική Θ. Λειτουργία στο Καθολικό της Ι. Μονής Βλατάδων, ενώ στης 10.00 π.µ. θα ακολουθήσει Εόρτιος Οµιλία εντός του Καθολικού, από τον Καθηγητή της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ., πρωτοπρεσβύτερο Βασίλειο Καλλιακµάνη, µε θέµα: «Κοινωνία ευθύνης ή κοινωνία φθόνου; Αποστολικές αφετηρίες και κοινωνική πρακτική».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βασίλης Χάδος – ΦΩΤΟ: Ραφαήλ Γεωργιάδης – Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ»

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων