20/02/2023 20/02/2023 Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος βρέθηκε ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” κατόπιν πρόσκλησης και ευλογίας του Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου. Αφορμή της επίσκεψης όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της Ιερά Μονή στάθηκαν η μνήμη του αγίου πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού (με το παλαιό εορτολόγιο) και τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου...
20 Φεβρουαρίου, 2023 - 9:32
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2023 - 14:19

Ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” στην Ιερά Μονή Μπίγκορσκι

Διαδώστε:
Ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” στην Ιερά Μονή Μπίγκορσκι

Στην Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου Μπίγκορσκι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος βρέθηκε ο Βυζαντινός Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” κατόπιν πρόσκλησης και ευλογίας του Επισκόπου Αντανίας κ. Παρθενίου.

Αφορμή της επίσκεψης όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή της Ιερά Μονή στάθηκαν η μνήμη του αγίου πατρός ημών Παρθενίου, Επισκόπου Λαμψάκου του Θαυματουργού (με το παλαιό εορτολόγιο) και τα ονομαστήρια του Καθηγουμένου, Θεοφιλεστάτου κ. Παρθενίου. Χθες το απόγευμα τελέστηκε ο Πανηγυρικός Εσπερινός στο Καθολικό της Μονής κατά τον οποίο έψαλλε ο Χορός “ΤΡΟΠΟΣ” υπό την διεύθυνση του κ. Κωνσταντίνου Αγγελίδη. Στην ακολουθία χοροστάτησε ο Επίσκοπος Αντανίας κ. Παρθένιος και συγχοροστάτησε ο Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ. Κύριλλος.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ 

Νωρίτερα

Ο εμπνευστής και διευθυντής του Χορού, διδάσκαλος της ψαλτικής τέχνης κ. Κωνσταντίνος Αγγελίδης καθώς και τα μέλη έγιναν εγκαρδίως δεκτά και φιλοξενούμενα εκ μέρους του ηγουμένου, Επισκόπου κ. Παρθενίου, ο οποίος τους ευχαρίστησε θερμώς για τον κόπο και την θυσία που έκαναν για να έλθουν σε μας. Στην συνέχεια, ο ίδιος τους καλωσόρισε και τους ευχήθηκε καλή διαμονή στο μοναστήρι και τους γνώρισε σύντομα με την ιστορία του μοναστηριού. Τα μέλη, εκ μέρους τους, ευχαρίστησαν τον Γέροντα για την φιλοξενία και εξέφρασαν την χαρά τους λόγω της αποκαταστάσεως της κανονικής και ευχαριστιακής ενότητος της Εκκλησίας μας.

Δείτε επίσης:

Ο Ίμβρου και Τενέδου Κύριλλος επισκέφθηκε την Ι.Μ Μπίγκορσκι της Αρχιεπισκοπής Αχρίδος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων