16/09/2020 16/09/2020 Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου (προ της Υψώσεως), ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Θεοφανείων, Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι. Τον Θείο Λόγο κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος και ανέφερε: «Προγευόμαστε σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Η...
16 Σεπτεμβρίου, 2020 - 8:51
Τελευταία ενημέρωση: 16/09/2020 - 8:53

“Ο Χριστός ζητάει από εμάς τους ανθρώπους να πιστεύσουμε αληθινά”

Διαδώστε:
“Ο Χριστός ζητάει από εμάς τους ανθρώπους να πιστεύσουμε αληθινά”

Την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου (προ της Υψώσεως), ο Σεβ. Μητροπολίτης Πέτρας και Χερρονήσου κ. Γεράσιμος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Θεοφανείων, Ιεράς Μονής Αγίου Γεωργίου Σεληνάρι.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε προς το ευσεβές εκκλησίασμα ο Μητροπολίτης κ. Γεράσιμος και ανέφερε: «Προγευόμαστε σήμερα, αγαπητοί μου αδελφοί, την Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού του Κυρίου μας. Η Εκκλησία μας προετοιμάζει για το μεγάλο αυτό γεγονός για την σωτηρία της ανθρωπότητος, εορτάζοντας τα δύο χαρμόσυνα γεγονότα της Ευρέσεως του Τιμίου Σταυρού. Ο Τίμιος Σταυρός είναι το αρχαιότερο και το πιο σημαντικό σύμβολο της Εκκλησίας μας, που στην όψη του τιμούμε Εκείνον που ανυψώθη σε αυτόν διά την του κόσμου ζωήν και σωτηρίαν».

Στην συνέχεια της ομιλίας του υπεγράμμισε: «Όπως ακούμε στο Ιερό Ευαγγέλιο της ημέρας, ο Χριστός, το Δεύτερο Πρόσωπο της Αγίας Τριάδος, είναι ο μόνος που κατέβηκε στον κόσμο και επανήλθε στον Ουρανό. Ο Ιησούς Χριστός, διά την άκρατον φιλανθρωπίαν του, διά την άμετρον αγάπη του προς το ανθρώπινο γένος, τη μέριμνά Του για τη σωτηρία των ανθρώπων και την επαναφορά τους στο δρόμο που οδηγεί προς τη Βασιλεία των Ουρανών, καταδέχτηκε, ενώ ήταν τέλειος Θεός, να κατέβει στη γη και να λάβει ανθρώπινη σάρκα. Καταδέχτηκε να συναναστραφεί με τα πλάσματά Του, να τους διδάξει το Θέλημα του Θεού, να τους παραδώσει το Ευαγγέλιο Του, να αφήσει στους ανθρώπους την Εκκλησία που είναι η ναυς και η κολυμβήθρα της σωτηρίας μας. Γι’ αυτό και δέχθηκε την ατίμωση, τη φυλάκιση, τους κολαφισμούς και τις μάστιγες μέχρι τον Σταυρό, την Ταφή και τον θάνατο· για να μπορέσει ο άνθρωπος να αναστηθεί και να ανέλθει και πάλι στον Θεό και Πατέρα του».

Ο Σεβασμιώτατος πέρανε τον λόγο του, προτρέποντας τους πιστούς να παραμένουν προσηλωμένοι στο Θέλημα και το Ευαγγέλιο του Θεού: «Ο Χριστός ζητάει από εμάς τους ανθρώπους να πιστεύσουμε αληθινά σε Αυτόν, να συσταυρωθούμε μαζί Του, να σταυρώσουμε τα πάθη, τις επιθυμίες, τις αμαρτίες και τις αστοχίες μας και να ζήσουμε σύμφωνα με το Θέλημά Του, διότι μόνο τότε και εμείς θα ακολουθήσουμε την πορεία του Σταυρού».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων