08/05/2024 08/05/2024 Με την ευκαιρία της Αναστάσιμης Εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (11 Μαΐου), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα γίνουν στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας (Γωνιάς)* οι ακόλουθες Ιερές Ακολουθίες: Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, ώρα 17:30 μ.μ. Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής μετά Αρτοκλασίας. Σάββατο,...
08 Μαΐου, 2024 - 12:11
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 11:48

ΟΑΚ: Στη Μονή Γωνιάς οι ιερές ακολουθίες για τη μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Διαδώστε:
ΟΑΚ: Στη Μονή Γωνιάς οι ιερές ακολουθίες για τη μνήμη των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου

Με την ευκαιρία της Αναστάσιμης Εορτής των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, Φωτιστών των Σλάβων (11 Μαΐου), στη μνήμη των οποίων έχει αφιερωθεί το Παρεκκλήσι της Ορθοδόξου Ακαδημίας Κρήτης, θα γίνουν στην Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Παναγίας (Γωνιάς)* οι ακόλουθες Ιερές Ακολουθίες:

Παρασκευή, 10 Μαΐου 2024, ώρα 17:30 μ.μ.

Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός της Εορτής μετά Αρτοκλασίας.

Σάββατο, 11 Μαΐου 2024, ώρα 7:00 – 10:00 π.μ.

Όρθρος και Θεία Λειτουργία.

“Καλούνται οι τιμώντες να εορτάσουν μαζί μας, τη μνήμη των αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου, των Θεσσαλονικέων ιεραποστόλων, των Φωτιστών των Σλάβων, σύμφωνα με το παραπάνω Πρόγραμμα. Πρόκειται για τους κατεξοχήν εκφραστές του υπερεθνικού, υπερφυλετικού και οικουμενικού πνεύματος της Ορθοδοξίας. Οι δύο αδελφοί διακρίθηκαν για την άριστη επιστημονική κατάρτιση, τη θαυμαστή γλωσσομάθεια, το υψηλό εκκλησιαστικό τους φρόνιμα, την αγιότητα του βίου και την ιεραποστολική τους δραστηριότητα”, αναφέρει η ανακοίνωση της ΟΑΚ.

*Οι Ιερές Ακολουθίες θα πραγματοποιηθούν στην επικείμενη Ιερά Μονή Γωνιάς, λόγω της ανακαίνισης της παλαιάς πτέρυγας του Ιδρύματος, στην οποία βρίσκεται το Παρεκκλήσι των Αγίων Κυρίλλου και Μεθοδίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων