24/06/2019 24/06/2019 Είναι πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόκειται για ένα πανελλαδικό προσκύνημα. Ο λόγος για την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας, γνωστή ως Μονή του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει χιλιάδες πιστών από όλη την Ελληνική επικράτεια. Τη μονή ίδρυσε ο επίσκοπος Πενταπόλεως Άγιος Νεκτάριος, διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα. Εδώ έζησε τα τελευταία...
24 Ιουνίου, 2019 - 18:56
Τελευταία ενημέρωση: 24/06/2019 - 19:04

Οι γονατιστές προσευχές των πιστών στον Άγιο Νεκτάριο

Διαδώστε:
Οι γονατιστές προσευχές των πιστών στον Άγιο Νεκτάριο

Είναι πασίγνωστη σε όλη την Ελλάδα, ενώ πρόκειται για ένα πανελλαδικό προσκύνημα. Ο λόγος για την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδας, γνωστή ως Μονή του Αγίου Νεκταρίου που προσελκύει χιλιάδες πιστών από όλη την Ελληνική επικράτεια. Τη μονή ίδρυσε ο επίσκοπος Πενταπόλεως Άγιος Νεκτάριος, διευθυντής της Ριζαρείου Εκκλησιαστικής Σχολής στην Αθήνα. Εδώ έζησε τα τελευταία χρόνια του, έως την κοίμησή του το 1920. Δίπλα στη μονή όπου εγκαταβιώνουν 14 μοναχές δεσπόζει ένας από τους μεγαλύτερους ναούς της Ελλάδας, ο σύγχρονος ναός του Αγίου Νεκταρίου, ο οποίος βρίσκεται σε μία καταπράσινη τοποθεσία με πανέμορφη βλάστηση.

Καθημερινά, δεκάδες πιστοί προσέρχονται στον τάφο του και πολλοί υποστηρίζουν ότι έχουν ακούσει τον Θαυματουργό Άγιο ενώ το ίδιο θαύμα συμβαίνει και στη Μεγάλη Εκκλησία του Αγίου όπου φυλάσσεται το χέρι του. Χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που ακολουθούν με τους πιστούς να προσεύχονται γονατιστοί προσδοκώντας σε ένα προσωπικό θαύμα αλλά και ένα ευρύτερο για την πατρίδα μας.

Επιμέλεια- Φώτο: Πρακτορείο «Ορθοδοξία»

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων