14/06/2023 14/06/2023 Στον ωραίο λόφο «Ακούμαρος» του Γυθείου, όπου βρίσκεται το ταπεινό και κατανυκτικό μοναστήρι των Αγίων Πάντων εορτάστηκε το διήμερο 10-11 Ιουνίου 2023 η εορτή τους. Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ήταν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας. Ο ίδιος κήρυξε τον...
14 Ιουνίου, 2023 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2023 - 9:28

Οι Μητροπολίτες Μάνης και Γόρτυνος στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου

Διαδώστε:
Οι Μητροπολίτες Μάνης και Γόρτυνος στην Ιερά Μονή Αγίων Πάντων Γυθείου

Στον ωραίο λόφο «Ακούμαρος» του Γυθείου, όπου βρίσκεται το ταπεινό και κατανυκτικό μοναστήρι των Αγίων Πάντων εορτάστηκε το διήμερο 10-11 Ιουνίου 2023 η εορτή τους.

Προσκεκλημένος του Μητροπολίτου Μάνης κ. Χρυσοστόμου Γ’, ήταν ο Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος χοροστάτησε στον Πανηγυρικό Εσπερινό και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας.

Ο ίδιος κήρυξε τον θείον λόγον δις, ενώ ο Σεβ. Μάνης προσέφερε στην Ι. Μονή ένα ωραίο ξυλόγλυπτο προσκυνητάριο με την εικόνα της Παναγίας της «Πορταίτισσας», την οποία κόμισε από την πρόσφατη επίσκεψή του στην Ι. Μονή Ιβήρων στο Άγιον Όρος.

Η εορτή της Παναγίας της «Πορταΐτισσας» θα τιμάται την Λαμπροτετάρτη.

Η γερόντισσα της Ι. Μονής, Χριστονύμφη, δέχθηκε με πολλή χαρά και ευλάβεια την εικόνα και προσέτι, είχε όλα τα της πανηγύρεως προετοιμάσει κατά την δέουσα εκκλησιαστική και μοναστηριακή τάξη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων