29/12/2020 29/12/2020 «Θερμοπαρακαλούμε όλους τους Αγίους να συνεχίζουν (το κάνουν αυτοί) να μεσιτεύουν στον Θεό, που δικαίως έχει οργισθεί με τα όσα συμβαίνουν επί της γης, αλλά οι νυχθήμερες και ακατάπαυστες μεσιτείες, πρεσβείες και ικεσίες της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων μας κρατούν την οργή του Θεού», είπε στο χθεσινό κήρυγμά του (28/12/2020) μετά τη Θεία Λειτουργία...
29 Δεκεμβρίου, 2020 - 18:50
Τελευταία ενημέρωση: 29/12/2020 - 18:19

«Οι νυχθήμερες μεσιτείες της Θεοτόκου κρατούν την οργή του Θεού»

Διαδώστε:
«Οι νυχθήμερες μεσιτείες της Θεοτόκου κρατούν την οργή του Θεού»

«Θερμοπαρακαλούμε όλους τους Αγίους να συνεχίζουν (το κάνουν αυτοί) να μεσιτεύουν στον Θεό, που δικαίως έχει οργισθεί με τα όσα συμβαίνουν επί της γης, αλλά οι νυχθήμερες και ακατάπαυστες μεσιτείες, πρεσβείες και ικεσίες της Κυρίας Θεοτόκου και των Αγίων μας κρατούν την οργή του Θεού», είπε στο χθεσινό κήρυγμά του (28/12/2020) μετά τη Θεία Λειτουργία ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Οσίου Δαυίδ, Γέρων Γαβριήλ.   

«…Τα ξεκαθάρισε ο Θεός τα πράγματα… Έλεγε ο άγιος Γέροντας Κύριλλος: «Δεν θα πάμε στην Βασιλεία του Θεού με κλαρίνα και βιολιά, αλλά στενή η πύλη και τεθλιμμένη η οδός η απάγουσα εις την ζωήν…». Ο υπομείνας εις τέλος, ούτος σωθήσεται… Ας κάνουμε κι εμείς μία προσπάθεια να κοιτάξουμε να σώσουμε τον εαυτό μας, πρώτα απ’ όλα ,και τότε αυτός που σώζει τον εαυτό του, ΜΕΓΑΣ κληθήσεται, ΜΕΓΙΣΤΟΣ δε κληθήσεται όταν σώσει τους άλλους. Όμως, πρώτα να σώσουμε τον εαυτό μας και θα δούμε για τους άλλους.
Ο Θεός ενδιαφέρεται για όλους, πάντας θέλει σωθήναι, αλλά χωρίς να βιάζει και να παραβιάζει την ελεύθερη βούληση κανενός…».

Ακούστε όλο το κήρυγμα:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων