13/04/2024 13/04/2024 Με κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον κατάμεστο ναό του Μοναστηρίου του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη (Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), στο Μήλεσι Ωρωπού, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη. Ο π. Εμμανουήλ στην ομιλία του εξήρε τη σημασία του προσώπου της Θεοτόκου στην πνευματική πορεία του χριστιανού και τον τρόπο με...
13 Απριλίου, 2024 - 14:46
Τελευταία ενημέρωση: 13/04/2024 - 15:04

Οι «Ψάλτριες» έψαλλαν τους Δ’ Χαιρετισμούς στο Γυναικείο Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου

Διαδώστε:
Οι «Ψάλτριες» έψαλλαν τους Δ’ Χαιρετισμούς στο Γυναικείο Ησυχαστήριο του Αγίου Πορφυρίου

Με κατάνυξη τελέστηκε η ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών στον κατάμεστο ναό του Μοναστηρίου του Αγίου Πορφυρίου του Καυσοκαλυβίτη (Ιερό Γυναικείο Ησυχαστήριο Μεταμορφώσεως του Σωτήρος), στο Μήλεσι Ωρωπού, ιερουργούντος του πρωτοπρεσβύτερου π. Εμμανουήλ Παπαμικρούλη.

Ο π. Εμμανουήλ στην ομιλία του εξήρε τη σημασία του προσώπου της Θεοτόκου στην πνευματική πορεία του χριστιανού και τον τρόπο με τον οποίο εκείνος καλείται να την υμνήσει, όχι μόνο με την προσευχή του αλλά με τη βιωτή του. Στο τέλος ευχαρίστησε τον κόσμο που έφτασε στον Μοναστήρι με οκτώ πούλμαν από διάφορα μέρη της Ελλάδας καθώς και τον γυναικείο βυζαντινό χορό «Ψάλτριες».

Στην Ακολουθία έψαλλαν μέλη της βυζαντινής γυναικείας χορωδίας «Ψάλτριες» του Πανελληνίου Συνδέσμου Ψαλτριών, υπό τη διεύθυνση της Νεκταρίας Καραντζή, μετά από ευλογία της Καθηγουμένης Γερόντισσας Φεβρωνίας.

Η Νεκταρία Καραντζή ακολούθησε από παιδική ηλικία την ψαλτική τέχνη μετά από την προτροπή του πνευματικού της, Αγίου Πορφυρίου, και έχει διατελέσει επί μακρόν ψάλτρια του ιερού γυναικείου ησυχαστηρίου του, κατά τα νεανικά της χρόνια. Η ψαλμωδία των γυναικών της χορωδίας Ψάλτριες κατένυξε τους πιστούς οι οποίοι είχαν την ιδιαίτερη ευκαιρία να ακούσουν γυναίκες να ψάλλουν εντός του ιερού γυναικείου ησυχαστηρίου.

Στην Ακολουθία των Δ’ Χαιρετισμών έψαλαν τα ακόλουθα μέλη της χορωδίας:

Αγάθου Άννυ
Θεοδώρου Μαρία
Κουτρούμπα Βαλεντίνη
Κροκίδου Πέννυ
Παπαδημητρίου Σοφία
Πασχαλίδου Βαλεντίνη
Σμυρνάκη Ειρήνη
Τσάπαλη Γεωργία
Χουρδάκη Κωνσταντίνα

Ισοκράτριες:
Γρηγόρη Χριστίνα
Καζούλλη Ελένη
Ραφτοπούλου Μαρία

Η χορωδία «Ψάλτριες» θα ψάλει την Ακολουθία του Ακαθίστου την Παρασκευή 19 Απριλίου 2024, ώρα 20:00 στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Ραγκαβά στην Πλάκα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων