06/02/2024 06/02/2024 Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης και παρακολούθησε την ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτου, ο οποίος ομίλησε για την προσωπικότητα του μεγάλου αγιορείτου και εκκλησιαστικού ανδρός, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου...
06 Φεβρουαρίου, 2024 - 14:35
Τελευταία ενημέρωση: 06/02/2024 - 14:42

Ομιλία Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Ρωμαίας Ρεθύμνης

Διαδώστε:
Ομιλία Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας Ρωμαίας Ρεθύμνης

Το απόγευμα του Σαββάτου, 3 Φεβρουαρίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Πρόδρομος μετέβη στην Ιερά Μονή Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας Ρεθύμνης και παρακολούθησε την ομιλία του Οσιολογιωτάτου Ιερομονάχου Λουκά Γρηγοριάτου, ο οποίος ομίλησε για την προσωπικότητα του μεγάλου αγιορείτου και εκκλησιαστικού ανδρός, μακαριστού Αρχιμανδρίτου Γεωργίου Καψάνη, Καθηγουμένου της Ιεράς Μονής Γρηγορίου Αγίου Όρους.

Ο Οσιολογιώτατος π. Λουκάς ομίλησε εκ της εμπειρίας του για τα πολλά χαρίσματα και το εκκλησιαστικό φρόνημα του μακαριστού Γέροντος Γεωργίου Καψάνη, ενώ ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίας Αναστασίας της Ρωμαίας, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Βασίλειος Παπαδάκης, προσέθεσε, επίσης εκ της προσωπικής του εμπειρίας, ολίγα στοιχεία για τον Γέροντα, τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι ο π. Γεώργιος ήταν ακέραιος άνθρωπος και μοναχός.

Την όμορφη πνευματική εσπερίδα, την οποία παρακολούθησε πλήθος ανθρώπων, κατέκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Πρόδρομος, ευχόμενος πάντοτε η Χάρις του Παναγίου Πνεύματος να αναδεικνύει μοναχούς και θεολόγους της περιωπής του αοιδίμου π. Γεωργίου Καψάνη και τονίζοντας την αξία της ευγνωμοσύνης των τέκνων προς τον πατέρα και της ζωής όλων μας μέσα στην Αγία μας Εκκλησίας, που είναι η μόνη ασφαλής και βεβαία Κιβωτός της σωτηρίας για όλους τους πιστεύοντας στον Κύριό μας Ιησού Χριστό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων