20/02/2022 20/02/2022 Με πάσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρις της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης,της Κυράς και Αρχόντισσας των Αθηνών, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια της η Προεστώσσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης – Δερβενοχωρίων, Γερόντισσα Φιλοθέη. Την παραμονή έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Λιτής, προεξάρχοντος του Παν.Αρχιμ.Γρηγορίου Πάστρα, ενώ αγγελικά...
20 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:55
Τελευταία ενημέρωση: 20/02/2022 - 9:31

Ονομαστήρια Ηγουμένης Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης – Δερβενοχωρίων

Διαδώστε:
Ονομαστήρια Ηγουμένης Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης – Δερβενοχωρίων

Με πάσα λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε και φέτος η πανήγυρις της Οσιομάρτυρος Φιλοθέης,της Κυράς και Αρχόντισσας των Αθηνών, ημέρα κατά την οποία άγει τα ονομαστήρια της η Προεστώσσα της Ιεράς Μονής Ζωοδόχου Πηγής Πύλης – Δερβενοχωρίων, Γερόντισσα Φιλοθέη.

Την παραμονή έλαβε χώρα ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετά της Λιτής, προεξάρχοντος του Παν.Αρχιμ.Γρηγορίου Πάστρα, ενώ αγγελικά έψαλλε ο Χορός των μοναζουσών της Ι.Μ.Αγ.Νηπίων Πανάκτου.

Την Κυριώνυμο ημέρα τελέσθηκε ο Όρθρος και η Πανηγυρική Θ.Λειτουργία, προεξάρχοντος του Αιδ.Πρωτοπρεσβύτερου Γεωργίου Μανωλοπούλου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Δερβενοχωρίων.
Ιδιαίτερη χαρά μας προκάλεσε μεσούσης της ακολουθίας η απρόσμενη άφιξη του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεωργίου.

Ο Σεβασμιώτατος παρέστη συμπροσευχόμενος εν τω Αγίω Βήματι και προ της απολύσεως τέλεσε την Αρτοκλασία και μίλησε για τον βίο και την προσφορά της Αγίας Φιλοθέης.

Δεν παρέλειψε να ευχηθεί δεόντως στην εορτάζουσα Γερόντισσα και να την ενδυναμώσει στο έργο της αναστηλώσεως του ιστορικού αυτού τόπου.

Ακολούθως προσφέρθηκε πλούσιο έορτιο κέρασμα σε όλους.
Καθ’ όλη την ημέρα πλήθος ανθρώπων περνούν να προσκυνήσουν την Αγία,να παραθέσουν τις ευχές τους και να λάβουν το καθιερωμένο κέρασμα.

Η Χάρις της Κυράς των Αθηνών να χαρίζει στην Εορτάζουσα Γερόντισσα και σε όλους τους φίλους και συμπαραστάτες της Μονής Χρόνια Φιλόθεα, καλά και ευλογημένα!

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων