03/03/2020 03/03/2020 Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως χοροστατουντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισαμου και Σελινου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή όλου του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως Κισαμου και Σέλινου και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν καταλύσει την Μονή και τους προαύλιους χώρους αυτής. Του Εσπερινού ακολούθησε...
03 Μαρτίου, 2020 - 10:33
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2020 - 11:02

π. Λίβυος: “Να βλέπουμε με τα μάτια του Χριστού”

Διαδώστε:
π. Λίβυος: “Να βλέπουμε με τα μάτια του Χριστού”

Στην Ι. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγήτριας Γωνιάς, τελέστηκε ο Εσπερινός της Συγχωρήσεως χοροστατουντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισαμου και Σελινου κ. Αμφιλοχίου, με την συμμετοχή όλου του Ι. Κλήρου της Ι. Μητροπόλεως Κισαμου και Σέλινου και πλήθους πιστών από την ευρύτερη περιοχή που είχαν καταλύσει την Μονή και τους προαύλιους χώρους αυτής.

Του Εσπερινού ακολούθησε ομιλία του Αιδ. Πρωτ. π. Χαραλάμπους Παπαδόπουλου, γνωστού ως π. Λίβυος, εκ της Ι. Μητροπόλεως Γορτύνης και Αρκαδίας.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Αμφιλοχιος, αφού καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, σημείωσε:

«Η σημερινή ιδιαίτερου κάλλους Ακολουθία έχει ένα ξεχωριστό συμβολισμό. Με τον ασπασμό της Συγχωρήσεως που θα ακολουθήσει ως κατακλείδα, φανερώνεται η ουσία της περιόδου που ανοίγεται ενώπιον μας. Προϋπόθεση να δούμε το πρόσωπο του Θεού δεν είναι μόνο η νηστεία και η προσευχή αλλά η συγχώρηση ως τρόπος και στάσης ζωής», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος.

Ακολούθως μίλησε ο π. Χαραλαμπος με θέμα: «Με τον τρόπο που κρίνεις θα κριθείς». Ο ομιλητής με την γλαφυρότητα και αμεσότητα του λόγου που τον διακρίνει καθήλωσε το ακροατήριο, τους εκατοντάδες που υπομονετικά έστεκαν όρθιοι απορροφώντας τον λόγο.

“Συναντάμε τον Θεό όταν συναντάμε την ανθρωπινότητα μας”, σημείωσε, και συνέχισε: “Ο Χριστός μας καλεί να μην τρέξουμε από το παρόν της ζωής μας. Συγχώρηση δεν σημαίνει ότι ξεχνώ, αλλά θυμάμαι, συγχωρώ, συμπάσχω, αγαπώ στο όνομα του Χριστού. Εύκολα καταδικάζουμε, δύσκολα καταλαβαίνουμε τον άλλο. Η σύγκριση σκοτώνει την διάκριση. Να βλέπουμε με τα μάτια του Χριστού. Ας αφήσουμε τον Θεό να μιλήσει και να μας εκπλήξει”, κατέληξε ο εκλεκτός ομιλητής.

Ακολούθησε ο ασπασμός του Ι. Ευαγγελίου και ο ασπασμός της Συγχωρήσεως.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων