28/08/2021 28/08/2021 Στο πρανές ενός λόφου, στην περιοχή Άνω Πλάκα Παλαιοκαμάριζας Λαυρίου, βρίσκεται το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Αποστόλου Παύλου, όπου Κτήτωρ και πρώτος πνευματικός του ήταν ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος Ανδριανόπουλος. Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, στην ευρύτερη περιοχή Κερατέας – Λαυρίου εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά και άμεσα τέθηκε σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός, καθώς και...
28 Αυγούστου, 2021 - 13:34
Τελευταία ενημέρωση: 28/08/2021 - 13:20

Παλαιοκαμάριζα Λαυρίου: Γυναικεία αδελφότητα ευχαριστεί τα πληρώματα πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Διαδώστε:
Παλαιοκαμάριζα Λαυρίου: Γυναικεία αδελφότητα ευχαριστεί τα πληρώματα πυροσβεστικών ελικοπτέρων

Στο πρανές ενός λόφου, στην περιοχή Άνω Πλάκα Παλαιοκαμάριζας Λαυρίου, βρίσκεται το Γυναικείο Ιερό Ησυχαστήριο Αγίου Αποστόλου Παύλου, όπου Κτήτωρ και πρώτος πνευματικός του ήταν ο Μακαριστός Αρχιμανδρίτης π. Δοσίθεος Ανδριανόπουλος.

Την Δευτέρα 16 Αυγούστου 2021, στην ευρύτερη περιοχή Κερατέας – Λαυρίου εκδηλώθηκε δασική πυρκαγιά και άμεσα τέθηκε σε κινητοποίηση ο κρατικός μηχανισμός, καθώς και η αδελφότητα του ανωτέρου Ησυχαστηρίου.

Λόγω της εναλλαγής της κατεύθυνσης των ανέμων, και του ανάγλυφου του εδάφους, η πυρκαγιά επεκτάθηκε γρήγορα στους οικισμούς Μαρκάτι, Σιντερίνα, και Άγιο Κωνσταντίνο. Οι έμπειροι Αξιωματικοί του Πυροσβεστικού Σώματος, διαβλέποντας τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης της πυρκαγιάς, αξιοποίησαν κατάλληλα τα εναέρια μέσα, τα οποία έκαναν χαμηλές βολές και περιμετρικά της πυρκαγιάς (καμένο – άκαυστο). Μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας, επιχειρούσαν ρίψεις, ελικόπτερα διαφόρων τύπων και δεν ήταν λίγες οι φορές που πετούσαν δίπλα από τις κορυφές των δέντρων.

Η Αδελφότητα του Ιερού Ησυχαστηρίου του Αγίου Αποστόλου Παύλου εκφράζει τις ευχαριστίες της, στους Υπαλλήλους του Πυροσβεστικού Σώματος, τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής κ. Δημήτρη Λουκά τα Πληρώματα των Πυροσβεστικών ελικοπτέρων που υπερέβαλλαν εαυτούς κατά την διάρκεια του ανωτέρω συμβάντος, καθώς και στις επίγειες δυνάμεις που παρέμειναν σε επιφυλακή όλη την νύχτα.

Κείμενο – Φωτογραφίες: Σπύρος Θεοδ. Κουτσοχρήστος

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων