08/09/2023 08/09/2023 Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δεύτερη μεγάλη γιορτή της Μονής είναι στις 8 Σεπτεμβρίου. Από το 1939 είναι αναγνωρισμένη σαν διατηρητέο ιστορικό μνημείο. Είναι ένα από τα μοναστήρια που ξεχωρίζουν. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική του, η ιστορία του καθιστούν...
08 Σεπτεμβρίου, 2023 - 10:44
Τελευταία ενημέρωση: 08/09/2023 - 10:58

Παναγία Πελεκητή (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Παναγία Πελεκητή (ΒΙΝΤΕΟ)

Η Ιερά Μονή Παναγίας Πελεκητής υπάγεται στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφαρσάλων και πανηγυρίζει στις 15 Αυγούστου, της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Δεύτερη μεγάλη γιορτή της Μονής είναι στις 8 Σεπτεμβρίου. Από το 1939 είναι αναγνωρισμένη σαν διατηρητέο ιστορικό μνημείο.

Είναι ένα από τα μοναστήρια που ξεχωρίζουν. Το τοπίο, η αρχιτεκτονική του, η ιστορία του καθιστούν την Ιερά Μονή της Παναγίας Πελεκητής προσκυνηματικό κέντρο.

Το Πρακτορείο Ορθοδοξία (ope.gr) ταξίδεψε ως την κορφή των Αγράφων και σας παρουσιάζει ένα αφιέρωμα στην ιερά μονή που κρέμεται σαν αητοφωλιά πάνω από το χωριό Καρίτσα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων