03/07/2023 03/07/2023 Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, εορτάζει ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, το μοναδικό Παρεκκλήσιο του οποίου στην περιοχή της Ηπείρου, υπάρχει στην Ιερά Μονή Περιβλέπτου Παντανάσσης (Στούπαινας). Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 4 Ιουλίου και ώρα 19:30, ϑα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου πέριξ της Μονής. Την Τετάρτη 5 Ιουλίου και...
03 Ιουλίου, 2023 - 21:46
Τελευταία ενημέρωση: 03/07/2023 - 21:30

Πανήγυρη Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη στην Ιερά Μονή Περιβλέπτου Παντανάσσης

Διαδώστε:
Πανήγυρη Οσίου Αθανασίου του Αθωνίτη στην Ιερά Μονή Περιβλέπτου Παντανάσσης

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου, εορτάζει ο Όσιος Αθανάσιος ο Αθωνίτης, το μοναδικό Παρεκκλήσιο του οποίου στην περιοχή της Ηπείρου, υπάρχει στην Ιερά Μονή Περιβλέπτου Παντανάσσης (Στούπαινας).

Την παραμονή της εορτής, Τρίτη 4 Ιουλίου και ώρα 19:30, ϑα τελεσθεί Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και λιτάνευση της Εικόνος του Αγίου πέριξ της Μονής.

Την Τετάρτη 5 Ιουλίου και ώρα 8 με 10 π.μ. ϑα τελεσθεί ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία μετά το πέρας της οποίας θα παρατεθεί κέρασμα στους προσκυνητές στο αρχονταρίκι της Μονής.

Στο Παρεκκλήσιο του Αγίου, φυλάσσονται τα λείψανα των πατέρων της Μονής που μαρτύρησαν από τα στρατεύματα κατοχής τον Απρίλιο του 1940 και βρέθηκαν στον χώρο αυτό σε ειδικά διαμορφωμένη κρύπτη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων