07/10/2021 07/10/2021 Πανηγυρίζει σήμερα, 7 Οκτωβρίου, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων, τιμώντας τον προστάτη της, Όσιο Ιωάννη τον Ερημίτη, και τους συν Αυτώ εννενήκοντα και οκτώ Θεοφόρους Πατέρες. Ως εκ τούτου, χθες το απόγευμα, Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, τελέστηκε αγρυπνία, που ξεκίνησε από τις 6 μ.μ. με τον Μέγα Πανηγυρικό...
07 Οκτωβρίου, 2021 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 07/10/2021 - 11:39

Πανήγυρη Οσίου Ιωάννου ερημίτου στη Μονή Γουβερνέτου

Διαδώστε:
Πανήγυρη Οσίου Ιωάννου ερημίτου στη Μονή Γουβερνέτου

Πανηγυρίζει σήμερα, 7 Οκτωβρίου, η Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Κυρίας των Αγγέλων Γουβερνέτου στο Ακρωτήρι Χανίων, τιμώντας τον προστάτη της, Όσιο Ιωάννη τον Ερημίτη, και τους συν Αυτώ εννενήκοντα και οκτώ Θεοφόρους Πατέρες.

Ως εκ τούτου, χθες το απόγευμα, Τετάρτης 6 Οκτωβρίου, τελέστηκε αγρυπνία, που ξεκίνησε από τις 6 μ.μ. με τον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό και συνεχίστηκε με την ακολουθία του Όρθρου, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου κ. Κυρίλλου, που εκπροσωπεί το Οικουμενικό Πατριαρχείο.

Μετά την ακολουθία του Όρθρου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο παρεκκλήσιο του Οσίου Ιωάννου του Ερημίτου, στον χώρο της Ιεράς Μονής, για τους προσκυνητές που δε θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στην πρωινή Θεία Λειτουργία της επομένης.

Παράλληλα, στον Ιερό Ναό του Οσίου Ιωάννου, πλησίον του σπηλαίου στην περιοχή του Καθολικού, έγινε νυκτερινή Θεία Λειτουργία για τους εκεί προσκυνητές στις 11 μ.μ.

 

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 7 π.μ. άρχισε η Ακολουθία των Ωρών και του Μικρού Αγιασμού και ακολούθως τελέστηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Στην εφετινή Πανήγυρη προεξήρχε, ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου και του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου κ.κ. Κύριλλος, ο οποίος εχειροτόνησε στον δεύτερο βαθμό της ιερωσύνης τον Ιερολογιώτατο Ιεροδιάκονο της Μονής, π. Ιάκωβο.

Στις 5.30 το απόγευμα θα γίνει μεθέορτος Εσπερινός και στη συνέχεια η Παράκληση του Οσίου Ιωάννου.

Στις 8 μ.μ. στο Ιστορικό Καφέ «Κήπος», στον Δημοτικό Κήπο Χανίων, ο φιλοξενούμενος Ιεράρχης θα πραγματοποιήσει ομιλία, η οποία θα είναι αφιερωμένη στο σεπτό πρόσωπο του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, με αφορμή τη συμπλήρωση τριάντα ετών πολυσχιδούς θυσιαστικής διακονίας του από τη θέση του Προκαθημένου της Πρωτόθρονης Μητέρας Εκκλησίας Κωνσταντινουπόλεως, καθώς και στην πολύπαθη ιδιαίτερη πατρίδα του, την Ίμβρο.

Βίντεο: Ευαγγελία Φατσέα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων