23/05/2022 23/05/2022 Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε το ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2022. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Γερασίμου Λάμπου, αδελφού της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού. Το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε...
23 Μαΐου, 2022 - 14:13

Πανηγυρικός Εορτασμός της Αγ. Φωτεινής και Χειροτονία εις Πρεσβύτερον στην Κόρινθο

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εορτασμός της Αγ. Φωτεινής και Χειροτονία εις Πρεσβύτερον στην Κόρινθο

Με Εκκλησιαστική λαμπρότητα πανηγύρισε το ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο της Αγίας Φωτεινής της Σαμαρείτιδος στην Κόρινθο, το διήμερο 21 και 22 Μαΐου 2022. Ο Μητροπολίτης Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονύσιος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Γερασίμου Λάμπου, αδελφού της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού.

Το Σάββατο, 21 Μαΐου 2022, πραγματοποιήθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κορίνθου, Σικυώνος, Ζεμενού, Ταρσού και Πολυφέγγους κ. Διονυσίου, κατά την διάρκεια του οποίου, ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητρόπολης και Καθηγούμενος της Ι. Μονής Παναγίας «ΠΑΝΤΩΝ ΧΑΡΑ» Καλεντζίου Πανοσ. Αρχιμ. π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος κήρυξε τον Θείο λόγο.

Ο π. Άνθιμος Παπαλεξόπουλος τόνισε ότι “ο Κύριος είναι «To ύδωρ το ζων, το αλλόμενον εις ζωήν αιώνιον». Ο Χριστός μας καλεί να συναντηθούμε μαζί Του και να ξεδιψάσουμε από την αλήθεια Του υπό την προϋπόθεση να εξέλθουμε από τον «εγκλεισμό» του «εγώ» μας και την περιχαράκωση του ατομικισμού μας”.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παραχώρηση του Ι. Άμβωνα και τον παρακάλεσε να δεηθεί, ώστε ο Κύριος δια πρεσβειών της Αγίας Φωτεινής να μας φωτίσει, να εγκαταλείψουμε τον διεστραμμένο δρόμο της αμαρτίας και να επανέλθουμε στην οδό της Σωτηρίας!

Πριν την Απόλυση ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην Αγία Φωτεινή, ως πρότυπο για τον κάθε Χριστιανό, αφού από αμαρτωλή γυναίκα, μετά την συνάντησή Της με τον Χριστό, έγινε φωτεινή και Ισαπόστολος και αφιέρωσε τον εαυτό Της και την οικογένειά Της στη διάδοση του Ευαγγελίου του Χριστού. Στην συνέχεια, αναφέρθηκε στο πανηγυρίζον ιστορικό Μητροπολιτικό Παρεκκλήσιο, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στους κτήτορες του Ι. Ναού και ευεργέτες της Ι. Μητρόπολης αδελφούς Ευσταθίου.

Την επομένη το πρωί, ανήμερα της εορτής, Κυριακή 22 Μαΐου 2022, ο Σεβασμιώτατος κ. Διονύσιος τέλεσε την πανηγυρική Θ. Λειτουργία και την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Ιεροδιακόνου π. Γερασίμου Λάμπου, αδελφού της Ι. Μονής Αγ. Γεωργίου Φενεού.

Στην Θεία Λειτουργία παρευρέθηκαν ο Υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Νικόλαος Ταγαράς, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλειος Νανόπουλος,
απόφοιτοι της Ιερατικής Σχολής Κορίνθου και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στον λόγο του αναφέρθηκε αρχικά στο συναξάρι της ημέρας, ενώ στην συνέχεια ομίλησε για την κατ’ έτος παρουσία μελών της Ένωσης Αποφοίτων της Εκκλησιαστικής Σχολής Κορίνθου επισημαίνοντας την σπουδαιότητα και την ιστορική σημασία της γεραράς πάλαι ποτέ διαλαμψάσης Ιερατικής Σχολής Κορίνθου τόσο για την πόλη της Κορίνθου όσο και για την τοπική Εκκλησία μας, αφού από αυτή έχουν αποφοιτήσει Αρχιερείς, Ιερείς, Καθηγητές Πανεπιστημίων και πολλοί άλλοι αξιόλογοι άνθρωποι με υψηλή προσφορά στην κοινωνία και στην Χώρα μας, οι οποίοι διδάχθηκαν τα Ιερά Γράμματα και γαλουχήθηκαν στην Θ. Λειτουργία μέσα σ’ αυτόν τον ιστορικό Ναό.

Θέλοντας επομένως να τιμήσει τους Αποφοίτους, για την διαχρονική παρουσία τους στην ιστορία της τοπικής μας Εκκλησίας, θεώρησε σκόπιμο την ημέρα αυτή να Χειροτονήσει σε Πρεσβύτερο έναν εκ των Αποφοίτων του Εκκλησιαστικού Λυκείου, τον αδελφό της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου Φενεού π. Γεράσιμο Λάμπο, στον οποίο και απηύθυνε πνευματικές νουθεσίες και πατρικές ευχές για καλή Ιεροσύνη.

Ο Σεβασμιώτατος ολοκλήρωσε την ομιλία του ανακοινώνοντας ότι εφέτος, στις εορταστικές Εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου, θα πραγματοποιηθεί βιβλιοπαρουσίαση του πρόσφατα επανεκδοθέντος, υπό της Ι. Μητροπόλεως μας, βιβλίου του αειμνήστου Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κυρού Ιερεμίου με τίτλο «ΣΥΝΤΟΜΕΣ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΙΝΗ ΔΙΑΘΗΚΗ ΟΙ ΔΥΟ ΠΡΟΣ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΠΑΥΛΟΥ».

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας τελέσθηκε μεθέορτος Εσπερινός και Κτιτορικό μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως των Κτιτόρων και απάντων των δωρητών και ευεργετών του Ι. Παρεκκλησίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων