02/02/2022 02/02/2022 Η τοπική εκκλησία των Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων τίμησε την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, της οποίας τιμάται ο επ’ ονόματι φερώνυμος βυζαντινός ιερός ναός της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Υπαπαντής – Ερίων χρονολογίας 17ου αιώνος. Φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της στενότητος χώρου του ιερού ναού με...
02 Φεβρουαρίου, 2022 - 13:31
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 12:52

Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής του Χριστού στους Καθενούς – Διρφύων

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής του Χριστού στους Καθενούς – Διρφύων

Η τοπική εκκλησία των Καθενών του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων τίμησε την εορτή της Υπαπαντής του Χριστού, της οποίας τιμάται ο επ’ ονόματι φερώνυμος βυζαντινός ιερός ναός της πάλαι ποτέ Ιεράς Μονής Υπαπαντής – Ερίων χρονολογίας 17ου αιώνος.

Φέτος ο πανηγυρικός Εσπερινός, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών και της στενότητος χώρου του ιερού ναού με βάση των υγειονομικών διατάξεων, τελέσθηκε το εσπέρας της Τρίτης 1ης Φεβρουαρίου στον ενοριακό ιερό ναό του Τιμίου Προδρόμου Καθενών, τον οποίο τέλεσε ο εφημέριος του ιερού ναού Οικονόμος Ιωάννης Κετσετζης με την συμμετοχή των πιστών που τίμησαν την εορτή.

Μεταξύ άλλων παρέστησαν οι Αντιδήμαρχοι Διρφύων κ. Πέτρος Κορώνης και κ. Χαράλαμπος Τσώκος και ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητος Καθενών κ. Αντώνιος Τσώκος.

Πριν την απόλυση μίλησε ο π. Ιωάννης και αναφέρθηκε περιληπτικά μέσα από την υμνολογία των στίχων που απορρέουν από την εορτή και ευχήθηκε στους πιστούς.

Ακολούθησε μικρά λιτανεία της εικόνας της Παναγίας – Υπαπαντής πέριξ του ιερού ναού, και, όπως είθισται κάθε χρόνο, καθ’ όλη την διάρκεια της νύχτας, με την συμμετοχή των πιστών που παρέμειναν στον ιερό ναό, τελέσθηκε αγρυπνία για την χάρη της Παναγίας ενώπιον της ιεράς εικόνας.

Επίσης τους ύμνους απέδωσαν θαυμάσια ο Πρωτοψάλτης του ιερού ναού κ. Ιάκωβος Κετσετζής υιός του εφημερίου πατρός Ιωάννου με την συμμετοχή και άλλων ιεροψαλτών.

Φωτογραφίες Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων