08/05/2024 08/05/2024 Πανηγυρίζει σήμερα η Ιερά Μόνη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου. Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα και στη συνέχεια ευλόγησε κόκκινα πασχαλινά αυγά και τα μοίρασε ως ευλογία στο εκκλησίασμα. Ανήμερα...
08 Μαΐου, 2024 - 21:21
Τελευταία ενημέρωση: 08/05/2024 - 21:11

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου

Πανηγυρίζει σήμερα η Ιερά Μόνη του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου Αετοχωρίου.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε ο Μέγας Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου. Στο τέλος του εσπερινού ο Σεβασμιώτατος μίλησε επικαίρως προς το εκκλησίασμα και στη συνέχεια ευλόγησε κόκκινα πασχαλινά αυγά και τα μοίρασε ως ευλογία στο εκκλησίασμα.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε ο Αναστάσιμος Όρθρος και η Αναστάσιμη Πανυγηρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Μητροπολίτου κ. Ανθίμου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε λιτανεία μέσα στο μοναστήρι με την εικόνα της Αναστάσεως και την εικόνα του Αγίου Ιωάννου. Έπειτα, ο Μητροπολίτης μας απηύθυνε ευχές στους πιστούς.

 

Περισσότερες φωτογραφίες ΕΔΩ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων