06/12/2022 06/12/2022 Η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, τιμήθηκε πανηγυρικά στην εορτάζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ως άνω Μονή. Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την...
06 Δεκεμβρίου, 2022 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 06/12/2022 - 21:28

Πανήγυρις Ιεράς Μονής Καλτεζών και Χειροτονίες Κληρικών από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Διαδώστε:
Πανήγυρις Ιεράς Μονής Καλτεζών και Χειροτονίες Κληρικών από τον Μητροπολίτη Μαντινείας

Η μνήμη του Αγίου Νικολάου, Αρχιεπισκόπου Μύρων της Λυκίας του θαυματουργού, τιμήθηκε πανηγυρικά στην εορτάζουσα ιστορική Ιερά Μονή Αγίου Νικολάου Καλτεζών Μαντινείας.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.Αλέξανδρος την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου 2022, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στην ως άνω Μονή.

Κατά την διάρκεια της ακολουθίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον Χειροτονία του Διακόνου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως Ιακώβου Κωνσταντίνου και την εις Διάκονον Χειροτονία του αδελφού της Μονής Μοναχού Εφραίμ.

Ο Σεβασμιώτατος στις αντιφωνίσεις προς τους νέους Κληρικούς, τους συμβούλευσε πατρικώς και τους τόνισε την ομόνοια, την μεταξύ τους αγάπη και την υπακοή στο θέλημα της Εκκλησίας. Ακόμη ευχήθηκε πρόοδο πνευματική σε όλη την νέα αδελφότητα και η ιστορική αυτή Μονή να αποκτήσει την παλαιά της αίγλη.

Πλήθος πιστών παραβρέθηκε στην πανήγυρη της Ιεράς Μονής και αναφώνησε το Άξιος στους νέους Κληρικού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων