07/02/2020 07/02/2020 Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή. Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Πέμπτη το απόγευμα, χοροστάτησε...
07 Φεβρουαρίου, 2020 - 22:52
Τελευταία ενημέρωση: 07/02/2020 - 22:59

Πανηγύρισαν τον Άγιο Παρθένιο στη Μακρυμάλλη Ψαχνών

Διαδώστε:
Πανηγύρισαν τον Άγιο Παρθένιο στη Μακρυμάλλη Ψαχνών

Την Πέμπτη 6 και την Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, η Ανδρώα Κοινοβιακή Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μακρυμάλλη Ψαχνών πανηγύρισε με λαμπρότητα και εκκλησιαστική τάξη τον Άγιο Παρθένιο, επίσκοπο Λαμψάκου τον θαυματουργό, του οποίου τμήμα της Τιμίας Κάρας διαφυλάσσεται από αιώνες στην Ιερά Μονή.

Στην Ακολουθία του Μεγάλου Πανηγυρικού Εσπερινού, την Πέμπτη το απόγευμα, χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ο οποίος κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς, αναφερθείς στον βίο του Αγίου Παρθενίου και τα παραδείγματά του, στην ταπείνωση, την φιλοθεϊα και την φιλανθρωπία, όπως πρέπει να τα ζει η Εκκλησία του Χριστού.

 

 

 

 

 

 

Πριν την Απόλυση του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε τους Κληρικούς που προσήλθαν κατά την πανήγυρη, νε πρώτο τον Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο της Μητροπόλεως, Αρχιμ. Νικηφόρο Ευσταθίου, τον Καθηγούμενο της Ι. Μονής Αρχιμ. Ιάκωβο Μπαλωμένο και τους πατέρες της Αδελφότητος, οι οποίοι με πολλή αγάπη και ευγένεια διηκόνησαν τους προσκυνητές που προσήλθαν στο Μοναστήρι και προσκύνησαν με ευλάβεια την Τιμία Κάρα του Αγίου Παρθενίου, ο οποίος θεωρείται προστάτης των καρκινοπαθών, παρακαλώντας έκαστος τον Άγιο, ώστε να πρεσβεύει στον Χριστό για την ψυχοσωματική υγεία όλων των ανθρώπων, τον πολυμελή Χορό της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως, οι οποίοι, υπό την διεύθυνση του κ. Στυλιανού Μπενή – Καθηγητού Βυζαντινής Μουσικής και την συμετοχή των, επίσης Καθηγητών Βυζαντινής Μουσικής, Πρωτοπρεσβ. Αργυρίου Στουραΐτη και κ. Αγγέλου Μαντά, απέδωσαν θαυμάσια και με πιστότητα στο βυζαντινό μέλος, τους Ύμνους της Εορτής.

Ανήμερα της πανηγύρεως, Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας χοροστάτησε στον Όρθρο και προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία, με την συμμετοχή Ιερέων της Χαλκίδος, ενώ ο Ιεροκήρυκας Αρχιμ. Νεκτάριος Ευγενικός κήρυξε τον θείο λόγο προς τους πιστούς και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευλόγησε το παρατεθέν κόλλυβο του Αγίου.

 

 

 

 

 

 

 

 

Το σύνολο των ιερών ακολουθιών μεταδόθηκαν ζωντανά από τον ραδιοφωνικό σταθμό της Ι. Μητροπόλεως (97,7fm).

Φωτογραφίες: Δημήτριος Παπαϊωάννου, Νικόλαος Καλαφάτης

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων