03/05/2022 05/05/2022 Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα του Αχεντριά και των Αστερουσίων για την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου του νέου. Την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Δευτέρα 2 Μαΐου χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή...
03 Μαΐου, 2022 - 11:07
Τελευταία ενημέρωση: 05/05/2022 - 17:33

Πανηγύρισε για τον Άγιο Ευμένιο το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα Αχεντριά-Αστερουσίων

Διαδώστε:
Πανηγύρισε για τον Άγιο Ευμένιο το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα Αχεντριά-Αστερουσίων

Με λαμπρότητα πανηγύρισε το Ιερό Προσκύνημα του Αγίου Νικήτα του Αχεντριά και των Αστερουσίων για την πρόσφατη Αγιοκατάταξη του Αγίου Ευμενίου του νέου.

Την Κυριακή 1 Μαΐου 2022 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αρκαλοχωρίου κ. Ανδρέας χοροστάτησε στον Εσπερινό και την Δευτέρα 2 Μαΐου χοροστάτησε στον Όρθρο και στην συνέχεια τέλεσε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, στην Ιερά Μονή όπου εκάρη μεγαλόσχημος μοναχός ο Άγιος Ευμένιος και εγκαταβίωσε για δέκα επτά χρόνια.

Η Μονή αργότερα έγινε προσκύνημα. Στον Eσπερινό έλαβε μέρος ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως Αρχιμ. Επιφάνιος Ζαχαράκης, ο Αρχιμ. Ιεροθεος Δασκαλάκης, με αρκετούς κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως. Η Θεία Λειτουργία τελέστηκε με πλειάδα συλλειτουργούντων κληρικών αλλά και συμπροσευχόμενων. Ο Σεβασμιώτατος χειροθέτησε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον εφημέριο και Πρόεδρο του Ιερού Προσκυνήματος π. Αντώνιο Ψαρολογάκη. Στις Ιερές Ακολουθίες παρέστη πλήθος κόσμου και ευλογήθηκαν οι προσφερόμενοι άρτοι. Στον λόγο του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον βίο και στα θαύματα του Αγίου, με ιδιαίτερη έμφαση στην κουρά και τις στιγμές που έζησε ο Άγιος Ευμένιος στην Ιερά Μονή του Αγίου Νικήτα.

 

Φωτογραφίες από τον Εσπερινό:

 

Φωτογραφίες από την Θεία Λειτουργία:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων