23/08/2019 23/08/2019 Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος. Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε αρχικά η Παράκληση της Παναγίας της Βλοχαϊτίσσης και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ....
23 Αυγούστου, 2019 - 17:47

Πανηγύρισε η Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ι.Μ. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος

Με τη συμμετοχή πλήθους πιστών πανηγύρισε την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η ιστορική Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος.

Την παραμονή της εορτής το απόγευμα, τελέσθηκε αρχικά η Παράκληση της Παναγίας της Βλοχαϊτίσσης και αμέσως μετά τελέσθηκε Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός μετ΄αρτοκλασίας και θείου κηρύγματος υπό του Πρωτοσυγκέλλου της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας Αρχιμ. π.Επιφανίου Καραγεώργου.

Ανήμερα της αποδόσεως της μεγάλης Θεομητορικής εορτής της Κοιμήσεως της Θεοτόκου το πρωί, τελέσθηκε η ακολουθία του Όρθρου και στην συνέχεια η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία κατά την οποία ιερούργησε και κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Ευκαρπίας κ. Ιερόθεος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής Μονής Αγίας Ειρήνης Χρυσοβαλάντου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς, την φετινή χρονιά στις 22 και 23 Αυγούστου συμμετείχε στις Ιερές Ακολουθίες και στην Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Παναγίας της Προυσιωτίσσης Ευρυτανίας.

Τόσο η ακολουθία του Πανηγυρικού Εσπερινού όσο και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία από την Ιερά Μονή Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βλοχού Τριχωνίδος, μεταδόθηκαν ζωντανά από την τηλεόραση του Αχελώου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων