23/08/2019 23/08/2019 Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από...
23 Αυγούστου, 2019 - 21:36
Τελευταία ενημέρωση: 23/08/2019 - 21:30

Πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Ζερμπίτσης

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μητρόπολη Ζερμπίτσης

Την Παρασκευή 23 Αυγούστου 2019 η Εκκλησία μας εόρτασε την Απόδοση της Κοιμήσεως της Θεοτόκου και στην Ιερά Μητρόπολή Σπάρτης πανηγύρισε με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια η ιστορική Ιερά Μονή Ζερμπίτσης στον Ταΰγετο.

Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Ο Ποιμενάρχης στο κήρυγμά του προς τους ευλαβείς χριστιανούς, που είχαν κατακλύσει κάθε γωνιά της Μονής, μίλησε για την Υπεραγία Θεοτόκο, η οποία αποτελεί για όλους τους ευλαβείς χριστιανούς την απαντοχή, την ελπίδα και την παρηγοριά τους. Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη να ακολουθήσουμε πιστά τον χριστιανικό τρόπο ζωής στους αποκαλυπτικούς καιρούς που βιώνουμε, γιατί αυτός είναι ο μόνος δρόμος που μας εξασφαλίζει ψυχική γαλήνη, ειλικρινή χαρά και εν τέλει την Βασιλεία των Ουρανών. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε η Μεγαλόχαρη να έχει υπό την σκέπη Της την αδελφότητα της Μονής και όλους τους χριστιανούς που συχνά την επισκέπτονται για να προσευχηθούν και να γαληνεύσουν. Ακολούθησε, σε κατανυκτικό κλίμα, η περιφορά του Ιερού Επιταφίου.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε ο Όρθρος και στη συνέχεια η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της θαυματουργής ιερής εικόνας γύρωθεν του μοναστηριού. Μετά το πέρας της πανηγύρεως προσφέρθηκε κέρασμα κατά τη μοναστική τάξη.

 

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων