21/05/2024 21/05/2024 Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη των Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κων/νου και Ελένης, στην ομώνυμη εορτάζουσα Ιερά Μονή της Καλαμάτας. Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Γεωργακόπουλο και τον εφημέριο...
21 Μαΐου, 2024 - 12:56

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίων Κων/νου και Ελένης Καλαμάτας

Σε κλίμα αναστάσιμης χαράς και με την παρουσία πλήθους πιστών εορτάστηκε η μνήμη των Ισαποστόλων και Θεοστέπτων Βασιλέων Κων/νου και Ελένης, στην ομώνυμη εορτάζουσα Ιερά Μονή της Καλαμάτας.

Του Όρθρου και της πανηγυρικής θείας Λειτουργίας προέστη ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτου Μεσσηνίας ο Πανοσιολ. Αρχιμ. Ευθύμιος Θεοδωρόπουλος, πλαισιούμενος από τον Πρωτοπρεσβύτερο Δημήτριο Γεωργακόπουλο και τον εφημέριο της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. Χρύσανθο Τότση.

Με το πέρας της θείας Λειτουργίας πραγματοποιήθηκε, εντός της Ιεράς Μονής, λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος των εορταζόντων Αγίων, καθώς και λειψάνων άλλων Αγίων.

Τέλος, η Καθηγουμένη της Ιεράς Μονής Μοναχή Θεοδούλη και τα μέλη της συνοδείας της προσέφεραν μοναστηριακό κέρασμα σε όλους τους προσκυνητές.

Παρέστησαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Καλαμάτας Αναστάσιος Ηλιόπουλος, καθώς και εκπρόσωποι άλλων τοπικών φορέων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων