25/06/2020 25/06/2020 Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, επί τη εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου. Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου...
25 Ιουνίου, 2020 - 14:13
Τελευταία ενημέρωση: 25/06/2020 - 14:02

Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς

Διαδώστε:
Πανηγύρισε η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς

Την Τετάρτη, 24 Ιουνίου 2020, πανηγύρισε κατά την εκκλησιαστική τάξη και σύμφωνα με το μοναστηριακό τυπικό η Ιερά Μονή Αγίου Ιωάννου στο Λιβάδι Καρυάς, επί τη εορτή του Γενεσίου του Τιμίου Προδρόμου και Βαπτιστού Ιωάννου.

Το απόγευμα της Τρίτης, 23 Ιουνίου και ώρα 6.30 μ.μ. εψάλη ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεοφίλου, με τη συμμετοχή κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, εκπροσώπων των πολιτικών αρχών του τόπου καθώς και πολυάριθμων προσκυνητών. Τον θείο λόγο κήρυξε ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ι. Μητροπόλεως Αιδεσιμολ. Πρωτοπρεσβύτερος π. Αθανάσιος Κοσμάς ο οποίος αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στη σεπτή μορφή του «μείζονος εν γεννητοίς γυναικών» εορταζομένου Αγίου Ιωάννου ως «Προφήτου», «Προδρόμου» και «Βαπτιστού».

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος του Αγίου και η ευλογία των άρτων στο προαύλιο της Ιεράς Μονής. Κατά την διάρκεια της Ακολουθίας του Εσπερινού ο Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτης π. Ιωαννίκιος Ζαμπέλης αναφέρθηκε στην ιστορική εξέλιξη του ιστορικού Μοναστηριού της Λευκάδος καθώς και στα έργα ανακαινίσεως των κελλίων και των τοιχογραφιών του Καθολικού της Ιεράς Μονής που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη. Παράλληλα έκανε έκκληση για την ενίσχυση των έργων αυτών ούτως ώστε να εγκατασταθεί σύντομα η αδελφότητα και να αποκτήσει ξανά ζωή η Ιερά Μονή.

Την κυριώνυμη ημέρα εψάλη ο Όρθρος και στη συνέχεια τελέσθηκε η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα της ίδιας ημέρας εψάλη η Ι. Παράκληση στον Τίμιο Πρόδρομο και το Κτιτορικό Μνημόσυνο, υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των αοιδίμων κτιτόρων και των προαπελθόντων πατέρων της ιστορικής Ιεράς Μονής.

Δείτε φωτογραφικό υλικό: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων